OVB míří s aplikacemi na tablety | Tiskovky.info

OVB míří s aplikacemi na tablety

Finančně poradenská společnost OVB Allfinanz jako první finanční instituce v České republice vydává pro své spolupracovníky, klienty i širokou veřejnost dvě aplikace určené pro iPad a ostatní tablety. První z nich je OVB Journal, magazín s články a rozhovory na téma financí, finančních trhů a firemních projektů. Zajímavé texty jsou doplněné o interaktivní prvky jako jsou animace, videa a zvukové stopy, které povyšují čtení magazínu na zábavu.
Aplikace Finanční test národa pak zábavnou a nenásilnou formou nabádá majitele tabletů, aby si prověřili své znalosti finančních pojmů.
Obě aplikace podporují dlouhodobou snahu společnosti OVB zvýšit finanční gramotnost Čechů, proto jsou zdarma ke stažení v Apple App Store a na Android Market.
OVB Journal nyní na iPad a Android tablety

OVB Journal se po třech a půl letech existence v tištěné podobě dočkal vydání na tablety iPad a Android. Zářijové číslo plně využívá a demonstruje výhody moderních elektronických zařízení, které získávají na velké popularitě. Souběžně s tištěnou verzí si tak mohou majitelé tabletů zdarma prohlížet články obsahující bonusové fotografie, videa, animace a zvuky.
„První reakce jsou nesmírně pozitivní, podařilo se nám udělat plnohodnotné vydání Journalu pro 21. století a být mezi finančními institucemi první nejen v České republice, ale v rámci celého holdingu OVB Allfinanz,“ uvádí Jaroslava Matoušková, šéfredaktorka magazínu a ředitelka Marketingu a PR společnosti.
Čtečku OVB Journal s aktuálním vydáním lze zdarma stáhnout v Apple App Store a na Android Market.
Finanční test národa prověří gramotnost

Ipad - OVBAplikace Finanční test národa na iPad zábavnou formou otestuje veřejnost deseti otázkami znalost běžných finančních pojmů. Doplňující videa s odpověďmi náhodných respondentů z ulice úsměvně poukazují na fakt, že finanční gramotnost není v České republice na vysoké úrovni. Novinka mezi českými aplikacemi oslovuje novou bonitní skupinu, majitele iPadů, která však paradoxně se svými financemi často neumí efektivně hospodařit.

„Jedním z našich hlavních cílů je trh vzdělávat a tím ho rozvíjet. Lidé by měli vědět, jak s penězi hospodařit a jak je co nejvíce zhodnotit,“ vysvětluje Michal Knapp, generální ředitel OVB Allfinanz. „V dalších měsících proto plánujeme další aplikace pro širokou veřejnost a užitečné nástroje pro potřeby našich spolupracovníků,“ doplňuje Knapp.
Finanční test národa je ke stažení zdarma v Apple App Store, vyplnit jej můžete i na Facebooku (http://apps.facebook.com/financnitest).
Tablety v Čechách a ve světě

Dle dostupných údajů se počet tabletů v České republice blíží hranici 100 000 ks a uživatelská báze se rychlým tempem zvyšuje. Zhruba tři pětiny všech aplikací jsou stahovány na zařízení společnosti Apple, s velkým odstupem následuje mladší Android od Googlu. Celosvětově odhaduje společnost Gartner, že tito dva hlavní hráči prodají v roce 2011 přes 57 milionů kusů tabletů.
O společnosti OVB Allfinanz, a.s.

Společnost OVB Allfinanz působí na českém trhu od roku 1993 jako dceřiná společnost německé OVB Holding AG. V současné době má téměř 960 tisíc klientů a spravuje více než 2 miliony smluv. Klientům je k dispozici celorepubliková síť kvalifikovaných poradců – pojišťovacích a investičních zprostředkovatelů. Mateřská společnost OVB Holding z německého Kolína nad Rýnem vznikla v roce 1970 na základě myšlenky poskytovat soukromým klientům obsažné, individuální a komplexní majetkové a finanční poradenství. V současné době působí prostřednictvím dceřiných firem v dalších 13 zemích Evropy.
O koncernu OVB

Koncern OVB se sídlem holdingu v Kolíně nad Rýnem je jedním z předních evropských poskytovatelů finančních služeb. Od založení OVB Vermögensberatung AG v roce 1970 v Německu zaměřuje OVB svou obchodní činnost na zákaznicky orientované poradenství pro soukromé domácnosti v oblasti ochrany majetku, vybudování a rozvoje majetku, starobního zaopatření a získávání nemovitostí. OVB v současnosti poskytuje poradenství v Evropě zhruba 2,8 mil. zákazníků a spolupracuje s více než 100 renomovanými produktovými partnery. OVB je v současné době aktivní celkem ve 14 zemích, přičemž pro koncern pracuje kolem 4 600 finančních poradců na plný úvazek. V roce 2010 dosáhla OVB Holding AG, která je od července 2006 kótována na Frankfurtské burze cenných papírů (Prime Standard, ISIN DE0006286560), spolu se svými dceřinými společnostmi celkových provizních příjmů ve výši 197,3 mil. eur a rovněž EBIT ve výši 4,8 mil. eur.

Vydáno: 29. 12. 2011 12:49
Kategorie: Finance
Název zdroje: OVB (NEověřený zdroj [?])