OVB Holding AG: Výrazné zvýšení obratu o 11,6 procent oproti období předchozího roku | Tiskovky.info

Koncern OVB aktivní ve 14 evropských zemích dosáhl v prvních devíti měsících roku 2011 celkových provizních příjmů ve výši 162,0 mil. eur. To je o 11,6 procent více než ve stejném období loňského roku, ve kterém koncern dosáhl obratu 145,2 mil. eur. „Rok 2011 je kvůli nejistotě na kapitálových trzích z důvodu dluhové krize v eurozóně spojen se zvláštními výzvami. I za těchto tržních podmínek se společnost OVB stabilně rozvíjela a dále rozrůstala“, říká Wilfried Kempchen, předseda představenstva OVB Holding AG.

Vývoj obchodu ve střední a východní Evropě je trvale na vzestupu: během prvních devíti měsíců roku 2011 bylo dosaženo celkových provizních příjmů ve výši 94,3 mil. eur, tedy o 43,3 procent více než ve stejném období předchozího roku (65,9 mil. eur). V Německu OVB dosáhlo celkových provizní příjmů ve sledovaném období ve výši 50,4 mil. eur (předchozí rok: 52,1 mil. eur). Hospodářské krize v některých zemích poškodily obchod OVB v segmentu jižní a západní Evropy. S celkovými provizními příjmy ve výši 17,2 mil. eur se obrat snížil o 36,7 procent oproti předchozímu roku s 27,2 mil. eur.
OVBPočet nově uzavřených smluv v rámci celé Evropy stoupl o 15,4 procent na 387.776 smluv. Největší poptávka opět byla po penzijních produktech spojených s fondy, na kterou připadlo 63 procent nových smluv (předchozí rok: 57 procent). 12 procent (předchozí rok: 16 procent) nových smluv tvořily ostatní zabezpečovací produkty, ke kterým patří zejména životní a důchodové pojištění.
Počet zákazníků vzrostl o 1,6 procent na 2,84 mil. zákazníků. Tým finančních poradců OVB pracujících na plný úvazek se od ledna do září 2011 rozšířil o 222 finančních poradců, celkem tedy na 4.822 finančních poradců, což odpovídá nárůstu 5,4 procent. „Náš stále se zvyšující počet poradců, zejména ve střední a východní Evropě, bude i v budoucnu základem našich pozitivních výhledů v obratu a hospodářském výsledku“, zdůrazňuje Wilfried Kempchen.
V prvních devíti měsících obchodního roku 2011 dosáhl koncern OVB operativního výsledku ve výši 4,0 mil. eur a navýšil tak jeho hodnotu o 14,5 procent oproti stejnému období předchozího roku s 3,5 mil. eur. Segment střední a východní Evropy přispěl k EBITu koncernu částkou 8,1 mil. eur (předchozí rok: 5,6 mil. eur) a díky svému růstu 45,3 procent se stal hlavní tvůrcem zlepšení výsledku. Příspěvek Německa k EBITu oproti hodnotě z předchozího roku mírně poklesl ze 4,5 mil. eur na 4,0 mil. eur. Na základě stálé slabé konjuktury v některých zemích vyplynul ze segmentu jižní a západní Evropy schodek ve výši 1,6 mil. eur (předchozí rok: operativní přebytek 0,2 mil. eur).
„Na začátku roku 2011 jsme formulovali cíl zvýšit oproti roku 2010 obrat a ekonomický výsledek. Na základě současných výsledků tohoto cíle dosáhneme, i přes komplikovanou hospodářskou situaci na některých národních trzích“, komentuje Oskar Heitz, člen představenstva zodpovědný za správu a finance OVB Holding AG. „Do konce obchodního roku hodláme i nadále zvyšovat obrat i výsledek.“

O koncernu OVB

Koncern OVB se sídlem holdingu v Kolíně je jedním z předních evropských poskytovatelů finančních služeb. Od založení OVB Vermögensberatung AG v roce 1970 v Německu stojí v centru obchodní činnosti OVB zákaznicky orientované poradenství pro soukromé domácnosti v oblasti ochrany majetku, vybudování a rozšiřování majetku, starobního zaopatření a získávání nemovitostí. OVB v současnosti poskytuje poradenství v Evropě 2,84 milionu zákazníků a spolupracuje s více než 100 renomovanými produktovými partnery. Společnost OVB je v současné době aktivní celkem ve 14 zemích, přičemž pro koncern pracuje 4.822 finančních poradců na plný úvazek. V roce 2010 dosáhl OVB Holding AG se svými dceřinými společnostmi celkových provizí z prodeje ve výši 197,3 milionu eur a EBIT 4,8 milionu eur. Společnost OVB Holding AG je do července roku 2006 kótována na Frankfurtské burze cenných papírů (Prime Standard, ISIN DE0006286560).

Výsledky za obchodní rok 2011 zveřejní společnost OVB 27. března 2012. Prezentace a zpráva za prvních devět měsíců 2011 je pro vás připravena ke stažení na www.ovb.ag v rubrice Investor Relations.

Vydáno: 21. 11. 2011 13:25
Kategorie: Finance
Název zdroje: OVB Allfinanz (NEověřený zdroj [?])