Občanské sdružení předá v pátek 4. prosince 2009 petici proti spalovně nebezpečného odpadu v Rybitví na Ministerstvo životního prostředí | Tiskovky.info

Pardubice – V pátek 4. prosince 2009 předají představitelé občanského sdružení Stop spalovně v Rybitví a představitelé samospráv petici s podpisy více než 47.000 občanů, kteří řekli jasné NE znovuotevření spalovny nebezpečných odpadů v Rybitví.

Občanské sdružení bude na pátečním předání zastupovat Libor Malý, předseda sdružení, a Jan Tichý, místopředseda sdružení a iniciátor petice. „Cílem předání petice je upozornit nového ministra životního prostředí o masovém odporu jak občanů, občanských sdružení, tak samospráv k záměru vybudování velkokapacitní spalovny v Rybitví,“ uvedl Jan Tichý, jenž v loňském roce inicioval petici, kterou masově podpořili jak občané Pardubic, tak přilehlého okolí. „Dále chceme upozornit ministra Dusíka na právní chyby v dokumentaci a na řadu připomínek samospráv, občanských sdružení či občanů, které se ani přes dvakrát doplněnou dokumentaci nepodařilo vypořádat, “ dodal Libor Malý.

Začátek setkání s představiteli MŽP je naplánován na 9.30 hod. Vyjma představitelů občanského sdružení se jej budou účastnit také zástupci samospráv. Za Pardubický kraj se bude předání účastnit hejtman Radko Martínek a radní pro životní prostředí, zemědělství a venkov Václav Kroutil. Statutární město Pardubice bude reprezentovat primátor Jaroslav Deml a náměstek primátora Michal Koláček. Svou účast na předání potvrdili také zástupci Královéhradeckého kraje, města Hradce Králové, Chrudimi a přilehlých obcí.

Vydáno: 2. 12. 2009 17:39
Kategorie: Veřejná správa
Název zdroje: Občanské sdružení Stop spalovně v Rybitví (ověřený zdroj [?])