Nové notebooky ThinkPad Edge: výkon ve stylovém provedení | Tiskovky.info

Nové notebooky ThinkPad Edge: výkon ve stylovém provedení

Praha, 10. ledna 2012 - Společnost Lenovo oznámila nové portfolio notebooků pro malé a střední firmy (SMB) vybavených business technologiemi i nástroji pro domácí použití. Portfolio zahrnuje prémiovou řadu ThinkPad Edge S, tradiční řadu ThinkPad Edge E a notebooky základní řady Lenovo B. Elegantní notebook ThinkPad Edge S430 kombinuje styl s výkonnými technologiemi a inovacemi, jako jsou nejnovější procesory Intel Core a technologie Thunderbolt. 11, 13, 14 a 15palcové notebooky ThinkPad Edge nabízí nové užitečné technologie, jako je Lenovo Solution Center, které pomůže nejen při řešení běžných IT úloh, ale postará se i o kvalitnější obraz a zvuk ve chvílích odpočinku.

„Malé firmy a živnostníci požadují přenosný počítač, který umí všechno – chtějí vysoký výkon pro své pracovní úkoly, a zároveň chtějí počítač, který jim bude i společníkem ve volném čase,“ řekl Jaroslav Rakušan, Think 4P/Distribution Manager ze společnosti Lenovo. „Nové notebooky ThinkPad Edge k těmto vlastnostem přidávají i nový progresivní design, rychlé spuštění systému a snadnou správu.“
Styl a technologie pro úspěch – ThinkPad Edge S430
Profesionálové kladoucí důraz na image ocení určitě model ThinkPad Edge S430. Tento notebook v kávově černé barvě má tloušťku menší než 2,5 cm, kovové prvky a na dotek měkký povrch v elegantním tenkém a lehkém provedení.
14palcový notebook je vybaven funkcemi, které malé a střední firmy potřebují pro své podnikání. Od výběru nejnovějších procesorů Intel Core, DVD mechaniky nebo druhého pevného disku s až 1 TB úložného prostoru, až po výběr z integrované grafiky Intel nebo NVIDIA Optimus, Dolby Home Theatre v4, portů USB 3.0 a technologie Intel Thunderbolt™. S technologií Thunderbolt mohou uživatelé přenést celovečerní HD video za méně než 30 sekund a zálohovat rok nepřetržitého přehrávání MP3 za pouhých 10 minut. Notebook také přichází s Lenovo Solution Center poháněným technologií Intel Small Business Advantage, souborem nástrojů umožňujících dálkovou správu pro úsporu energie a nasazení aktualizací.
Navrženy pro výkon – notebooky ThinkPad Edge
Nové 14palcové a 15palcové notebooky ThinkPad Edge E430 a E530 poskytují malým a středním firmám svobodu při výběru vlastní konfigurace, neboť budou dostupné s nejnovějšími procesory Intel Core nebo AMD Fusion APU (v případě modelů E435 a E535) a integrovanými nebo samostatnými grafikami. Notebooky umožní uživatelům rychlé spuštění systému, dále nabízí až 1 TB úložného prostoru, který bude možné kombinovat s rychlým úložištěm SSD, porty USB 3.0 a webovou kamerou s vysokým rozlišením. Modely notebooků s nejnovějšími procesory Intel Core disponují rovněž Lenovo Solution Center. Menší 11,6palcové ThinkPad Edge a 13,3palcové notebooky dávají malým a středním firmám možnost optimalizovat svůj výkon a mobilitu za pomoci nejnovějších procesorů Intel Core v případě notebooků E130 a E330 nebo akcelerovaných procesorů AMD Vision v případě E135 a E335.
Tradiční notebooky ThinkPad Edge se vyznačují atraktivním grafitově šedým vnitřkem s výběrem krytů v barvách půlnoční černá, žhavá červená nebo kobaltově modrá, a představují stejně progresivní design notebooků, jako je ThinkPad Edge S430.

Základní práce na počítači – Lenovo řady B
Notebooky Lenovo řady B poskytují nenáročným uživatelům za přijatelnou cenu základní technologie, které potřebují pro zvýšení produktivity. Tyto notebooky budou vybavené výběrem procesorů Intel Core (v případě modelů B480 a B580) nebo AMD Fusion APU (u modelů B485 a B585) spolu s integrovanou nebo samostatnou grafickou kartou, uživatelé jistě ocení až 1 TB úložného prostoru, porty USB 3.0, výstup HDMI a čtečku paměťových karet 4v1. Stejně jako ostatní notebooky s nejnovějšími procesory Intel Core procesory, i notebooky řady B jsou vybaveny Lenovo Solution Center poháněným technologií Intel Small Business Advantage.
Dostupnost
ThinkPad Edge E130/135, E330/335 a Lenovo B480/485, B580/585 budou dostupné jen na vybraných trzích, ThinkPad Edge E430/435, E530/535 budou celosvětově dostupné v dubnu. ThinkPad S430 bude dostupný na vybraných trzích v červnu.

O společnosti Lenovo
Lenovo je druhý největší výrobce počítačů, který poskytuje uživatelům ve více než 160 zemích špičkové produkty postavené na moderních technologiích. Lenovo patří celosvětově k lídrům v oboru, a to díky zaměření na výzkum, vývoj, inovace a kvalitu. Uživatelům nabízí kvalitní služby a produkty s bezpečnostními nástroji a uživatelsky přívětivými technologiemi. Vedle etablované řady business notebooků ThinkPad rozšířilo Lenovo své portfolio také o řadu IdeaPad, určenou převážně domácím uživatelům. Tyto notebooky a netbooky nabízí špičkové technologie ruku v ruce s čistými liniemi, lehkostí a moderním designem. Lenovo má ve své nabídce i all-in-one počítače ThinkCentre a IdeaCentre, pracovní stanice, servery a řadu dalších počítačových doplňků. Hlavní výzkumná centra společnosti Lenovo se nachází v japonském Yamatu, čínském Pekingu, Šanghaji a Šenzenu a v americkém Raleighu. Další informace o společnosti Lenovo jsou k dispozici na www.lenovo.cz.
Pro nejnovější informace o Lenovo news se zaregistrujte na RSS kanály společnosti Lenovo nebo sledujte Lenovo na Twitteru: www.twitter.com/LenovoCZ.

Lenka Karlíková
karlikova@fleishman.com

Vydáno: 12. 1. 2012 13:28
Kategorie: Informační technologie