Nová verze vývojové platformy OpenEdge pro rychlé a efektivní vytváření cloudových řešení | Tiskovky.info

Progress Software mění charakter vývojářské práce a umožňuje nezávislým firmám rychle vyvíjet spolehlivé a bezpečné aplikace se sofistikovanými funkcemi 27.2. 2012 - Progress Software představil OpenEdge 11, tedy dosud nejpokročilejší variantu osvědčeného prostředí pro vývoj, testování a správu aplikací. Asi nejvýznamnějšími novinkami jsou rozšíření o vysoce produktivní nástroje pro automatizaci podnikových procesů a možnost snadno vytvářet aplikace připravené pro nasazení v prostředí cloud computing.

Změny zahrnují, mimo jiné:
• rozšířenou podporu mobilních zařízení, jako jsou tablety a smartphony,
• unikátní řešení, které umožňuje více organizacím ukládat data do stejné databáze a které jim zaručuje jejich striktní oddělení (multi-tenant database),
• další komponenty a principy potřebné pro bezpečný a spolehlivý provoz databáze v prostředí cloud computing, (
• nástroje pro vývoj aplikací podle podnikových procesů. Do OpenEdge 11 je začleněn produkt Savvion, který umožňuje simulovat, navrhovat, vizualizovat a řídit průběh procesů v rámci jednotlivých aplikací i mezi nimi.

Prostředí OpenEdge je známé tím, že umožňuje vyvíjet a dodávat komplexní aplikace se sofistikovanými funkcemi za zlomek času, jakého by bylo jinak zapotřebí. Tato schopnost s verzí 11 ještě vzrostla. Vývoj nyní může probíhat ještě rychleji, výsledná aplikace může být ještě bezpečnější a dále se urychluje návratnost investice do vývoje (ROI). Open Edge 11 je nástroj velice vhodný pro ty, kteří chtějí své aplikace poskytovat v rámci modelu SaaS (software jako služba).

„OpenEdge podstatně mění charakter vývojářské práce. Členové vývojářských týmů se mohou soustředit na požadavky zákazníků a na problémy, které vyžadují kreativní řešení. Neztrácejí čas rutinními záležitostmi, které zpravidla vyžadují nejvíce člověkohodin a s nimiž je spojeno nejvíce rizik,“ uvedl Jiří Gregor, předseda představenstva společnosti Galeos, která Progress Software zastupuje na českém a slovenském trhu a poskytuje produktu OpenEdge lokální podporu.

Předchozí verze OpenEdge se prosadily i v České republice. Místní firmy vyvinuly v tomto prostředí řadu aplikací, které jsou nasazeny ve více než stovce podniků a nemocnic.

„OpenEdge 11 dává svobodu. Pokud je dodavatel systému v situaci, kdy se jeho zákazníci nechtějí nadále zdržovat údržbou serverů, podporou aplikací a hlídáním jejich dostupnosti, a uvítali by přechod do cloudu, OpenEdge 11 jim to snadno poskytne. Nabízí také velmi rychlé rozšíření aplikačních funkcí, jaké by s tradičními nástroji vyžadovalo mnoho měsíců pracného vývoje a komplikovaného testování. OpenEdge je 11 nástroj pro ty, kteří se chtějí rychle přizpůsobovat požadavkům zákazníků,“ doplnil Jiří Gregor.

Podle viceprezidenta společnosti Progress Software Collena Smitha otevírá OpenEdge 11 zcela nové možnosti pro nezávislé softwarové firmy (ISV). „Mohou nyní vyvíjet bezpečná a dynamická řešení, která urychlují a zefektivňují podnikové procesy, lze je snadno integrovat, a podporují v zásadě jakoukoliv platformu a zařízení. Ať už má být výsledný produkt nasazen v datovém centru zákazníka nebo pomocí portálu Progress ® Arcade ™ v cloudu, využití ucelené vývojové platformy přináší významnou úsporu a zvýšení produktivity.“

Vydáno: 27. 2. 2012 10:09
Kategorie: Informační technologie
Název zdroje: Galeos (ověřený zdroj [?])
Galeos, a.s. je poradenská firma a poskytovatel IT služeb. Svým zákazníkům pomáhá racionalizovat, monitorovat a řídit složité podnikové procesy a komplexní IT infrastruktury. Dodává jim tak schopnost okamžitě reagovat a rychle provádět změny, a tím snižovat náklady, zvyšovat prodeje, plnit požadavky regulátorů nebo dosahovat jiných obchodních cílů, a zvyšovat tak konkurenceschopnost i hodnotu firmy.

Společnost Galeos zastupuje Progress Software na českém trhu. Má přístup k technologiím a know-how globální skupiny a zároveň zkušenosti ze stovek projektů realizovaných v posledních 15 letech pro zákazníky v České republice, na Slovensku i jinde. Tam, kde to zákazníkům přináší výhodu, nasazuje i produkty některých jiných dodavatelů.

Progress Software (NASDAQ: PRGS) je globální softwarová firma, která svým zákazníkům umožňuje okamžitě reagovat na měnící se podmínky, požadavky zákazníků a jiné události. Produkty Progress Software využívá 140 000 organizací ve 180 zemích, včetně 88% společností žebříčku Fortune 100 (100 největších amerických firem).

Studie analytických společností řadí produkty Progress Software mezi absolutní špičku. Toto produktové portolio (Progress® Responsive Process Management suite) zahrnuje nástroje pro integraci různorodých informačních systémů (enterprise integration), automatizaci a optimalizaci podnikových procesů (business proces management), analýzu komplexních informací v reálném čase a vývoj aplikací.