Nová firemní školka v Liberci | Tiskovky.info

Nová firemní školka v Liberci

Mateřská škola- U Letiště zahájila svůj provoz a právě startuje druhý týden docházky. Školka se nachází v areálu firmy MSV-SYSTEMS CZ s.r.o., která je investorem regionálně výjimečného projektu tzv. "firemní školky". Školka je zapsaná ve Školském rejstříku a splňuje přísná legislativní kritéria stanovená školským a stavebním zákonem, hygienickickými a požárně-bezpečnostními vyhláškami. Firemní školka vznikla v návaznosti na plné kapacity všech libereckých školek.

Na přestavbě budovy školky se intenzivně pracovalo o letošních letních prázdninách. Uvést do provozu Mateřskou školu- U Letiště se nám podařilo za významné pomoci libereckého magistrátu. Celý projekt podpořil náměstek pro ekonomiku Jiří Šolc. "Jsme rádi za každé volné místo, které nabízí soukromý zřizovatel. Zvláště pak vítáme, když se jedná o školku akreditovanou se sídlem v tak nadstandardní budově."

Jednatel firmy MSV SYSTEMS CZ Mirek Krejčík: " Podpořením vzniku mateřské školy v našem areálu reagujeme na převis poptávky po místech v obecních školkách. Nabízíme našim zaměstnancům možnost využít výchovně-vzdělávacích služeb "firemní školky", kam mohou přednostně umístit své potomky. Chceme tím pomoci našim pracovníkům lépe sladit pracovní a rodinný život."

Nad rámec školního vzdělávacího plánu školka nabízí bonusové programy zaměřené na rozvoj nadání. V rámci projektu "Malý věděc" budou děti objevovat fyzikální jevy pod vedením pracovníků Katedry materiálu při TUL. Mateřská škola- U Letiště také navazuje spolupráci s Dětskou mensou a chce tak probouzet ve svých předškolácích touhu po poznání.

Školka má kapacitu 22 dětí (3 až 6 let) a provozní dobu od 7:00 do 17:00. Volných míst mohou využít také pracovníci dalších firem z obchodně-průmyslové zóny Sever, nebo obyvatelé Liberce a blízkého okolí. Předškolního vzdělávání je provozováno dle § 33 zákona č. 561/2004 Sb.

Barbora Tichá
Jednatelka
info@skolkahrou.cz
www.skolkahrou.cz

Vydáno: 5. 9. 2011 16:33
Kategorie: Studium a vzdělání
Název zdroje: Mateřská škola- U Letiště s.r.o. (NEověřený zdroj [?])
Mateřská škola- U Letiště je soukromé předškolní zařízení, které je zapsáno do rejstříku škol a školských zařízení. Specializuje se na probouzení talentu a nadání u dětí předškolního věku.