NadpiNA KOLO SE ZNAČKOU ŠKODAs | Tiskovky.info

NadpiNA KOLO SE ZNAČKOU ŠKODAs

Tisíce cyklistů vyrazí na závod Škoda Cycling Challenge 2011. Do sedel se vyhoupnou zdatní sportovci i rekreační jezdci. tavec

Jeden denně v sedle svého koly polyká desítky kilometrů. Druhý si vyšlápně nanejvýš o víkendu s rodinou na krátký výlet. Co je spojuje? Oba se v neděli 18. Září v Modřanech postaví na startovní čáru cyklistického závodu. Na akci Škoda Cycling Challenge 2011 si své síly může vyzkoušet kdokoliv. Pětileté děti, vytrénovaní třicátníci i rekreační jezdci narození před válkou. Jen musí přijet na kole a na hlavě mít přilbu.
„Závodníci musí mít jen funkční silniční, cyklokrosové , horské nebo trekkingové kolo s dvěna na sobě nezávislými brzdam. Povinná je také cyklistická přilba,“ říká Philip Gottweis z marketingového oddělení Škoda auto.
Cyklisté so mohou vybrat závod podle svých sil. Pro děti jsou připravené trasy do čtyř kilometrů, rekreační cyklisté si vyberou pětatřicetikilometrovou trať a zkušené jezdce čeká sedmdesátikilometrový závod.
Kudy cyklisté pojedou? Start a cíl je u restaurace Port 62, která leží na pravém břehu Vltavy u tramvajové zastávky Modřanská škola. Závodníci se pak vydají na jih přes Dolní Břežany až do vesnice Okrouhlo a jinou trasou se vrátí zpět do Prahy. Jezdci v nejdelším závodě projedou okruh dvakrát. Šlapat budou skoro celou cestu po asfaltu silnic třetí třídy, které budou zavřené pro auta. Večer závodníkům zahrají Monkey Business Kdo chce v Modřanech šlápnout do pedálů, musí do 13. září vyplnit přihlášku a zaplatit startovné sto korun. Za to ho na trati a v cíli čeká občerstvení. Dostane také tričko a po cestě bude mít k dispozici pomoc zdravotníků a techniků. Získá navíc lístek do tomboly a večer se může zúčastnit koncertu skupiny Monkey Business. Vybrané peníze poputují na účet nadace Kapka naděje.

INFO
Co: Závod pro cyklisty všech věkových kategorií.
Trati: 15, 35 a 70 km
Kdy: 18. 9. 2011
Program:
7:00 – 9:30 – registrace a prezentace dětí a závodníků (70 km)
7:00 – 11:30 – registrace a prezentace závodníků (35 km)
10:00 – start 70 km
10:15 – BMX show Jannyho Valenty
10:30 – starty dětských závodů
12:30 – BMX show Jannyho Valenty
13:30 – start 15 + 35 km
14:45 – BMX show Jannyho Valenty
15:00 – slavnostní vyhlášení
16:00 – The Coolers
17:00 – BMX show Jannyho Valenty
17:30 – Monkey Business
18:30 – after party

Kde: Start i cíl jsou u restaurace Port 62 v Modřanech.
Přihlášky: Registrace na internetu www.scc2011.cz, nebo osobně v místě závodu 7:00–11:00.
Startovné: 100 Kč, je nutné zaplatit do 13. 9. 2011.
Poznámka: U závodníků mladších 18 let pořadatel vyžaduje u prezentace písemný souhlas zákonného zástupce.

Bohdana Kašparová
jednatelka
bohdana@service4b.cz
www.ceskyklub.cz