Na vrtulníkové show se bude závodit ve vzduchu i na zemi | Tiskovky.info

Na vrtulníkové show se bude závodit ve vzduchu i na zemi

Už 19. června zahájí na královéhradeckém letišti největší výstava vrtulníkové a letecké techniky ve střední a východní Evropě, která bude v sobotu 21. června vrcholit vrtulníkovou a leteckou show. Na akci se chystají návštěvníci z celé České republiky i okolních států.

„Návštěvníci na vlastní oči uvidí přes sto typů letadel a vrtulníků, létajících v civilním i vojenském provozu. V rámci výstavy je připravena i část, zaměřená na sportovní automobily a motorky, kde se každý může potěšit pohledem například na legendární Pragu R1, vozy Caterham nebo Porsche. Největším lákadlem výstavy bude určitě vrtulník Bell 429 pro leteckou záchrannou službu a letová ukázka Enstrom 480 z Anglie,“ vysvětluje pilot Daniel Tuček z pořadatelské společnosti DSA.

Závodit se bude na zemi i ve vzduchu
Letošní ročník se ponese v duchu závodění. „Vrcholem show bude rychlostní závod vrtulníku s akrobatickým speciálem, řízeným Martinem Šonkou, pilotem série Red Bull Air Race. Diváci navíc uvidí i unikátní závod vrtulníku s motorkou, která bude tentokrát v rukou Karla Abrahama, jediného českého účastníka prestižních závodů MOTO GP,“ zdůrazňuje Tomáš Suchánek, předseda představenstva společnosti DSA.
Oba závodníci budou v sobotu od 12 hodin k dispozici divákům pod velkoplošnou obrazovkou na autogramiádě.

Při hromadné nehodě bude zasahovat i vrtulník s technikou
V rámci programu diváci uvidí sólové i skupinové ukázky akrobacie letadel, vrtulníků i vírníků. Mohou se těšit na již tradiční ukázku hromadného zásahu při dopravní nehodě. Tentokrát větší a zajímavější. „Letos diváci na obloze uvidí hned pět vrtulníků, které společně budou zasahovat na jednom místě ve stejný čas. Krom toho budou mít unikátní možnost vidět i speciální vrtulník s technikou, který naveze do prostoru nehody materiál, obojživelné osmikolové vozidlo a nakonec nehodu uhasí bambi vakem,“ uzavírá Tuček.

European festival of Aviation slaví již 13. ročník akce. V loňském roce navštívilo výstavu a leteckou show přes 20 000 diváků.

Markéta Fixová
Tisková mluvčí akce
fixova@commservis.com

Vydáno: 13. 6. 2014 8:50
Kategorie: Zábava
Název zdroje: Agentura Commservis.com (ověřený zdroj [?])
Komunikační a public relations agentura specializující se manažerské vzdělávání, public relations, krizovou komunikaci a mediální obhajoby, politickou komunikaci, outdoor/teambuilding, tvorbu marketing strategií, image, výzkumy a analýzy. Jazykové kurzy pro firmy, instituce a manažery: angličtina, němčina, italština, francouzština, španělština ve třech úrovních pokročilosti.