Mladí spisovatelé a básníci z Vysočiny mají šanci prorazit v soutěži | Tiskovky.info

Mladí spisovatelé a básníci z Vysočiny mají šanci prorazit v soutěži

Vysočina - Studenti středních a vyšších odobrných škol na Vysočině mohou nechat vyniknout své umělecké nadání. Evropská akademie pro demokracii (EAD) pod záštitou ministra školství, mládeže a tělovýchovy Ondřeje Lišky a ministra kultury Václava Jehličky vyhlásila literární soutěž na téma Vysočina.

„Pro literárně nadané studenty je to velice dobrá příležitost k seberealizaci, kterou chceme podpořit náležitým oceněním. Na vítěze v obou vypsaných kategoriích, poezie i próza, čeká zajímavá finanční odměna a další drobné dárky,“ láká studenty k účasti v soutěži poslanec Jan Kasal, který je zároveň předsedou pořádající EAD.

V kategorii Poezie může každý účastník poslat jednu báseň v libovolné formě o rozsahu jedné strany na téma Vysočina – náš domov. V kategorii Próza jde o text v libovolné formě o rozsahu maximálně do tří stran na téma Osobnost Vysočiny. Vítězná díla obou žánrů budou oceněna pěti tisíci korun, druhá místa třemi tisíci a třetí místa dostanou po patnácti stovkách. O vítězích bude rozhodovat odborná porota s bohatými literárními zkušenostmi.

Podmínkou účasti v soutěži je souhlas s možnou prezentací díla vyhlašovatelem soutěže. Příspěvky je nutné odevzdávat v elektronické formě s kontaktem na autora na adresu: JanKasal@ead.cz. Termín uzávěrky podávání literárních děl je 30. června a konečné výsledky budou vyhlášeny na slavnostním večeru v průběhu měsíce září 2009.

Kategorie:
Poezie – téma: Vysočina – náš domov, max. 1 x A4, libovolná forma - báseň
Próza – téma: Osobnost Vysočiny, max. 3 x A4, libovolná forma - text

Tomáš Zdechovský
general manager
zdechovsky@commservis.com

Vydáno: 17. 4. 2009 8:18
Kategorie: Studium a vzdělání
Název zdroje: Agentura Commservis.com (ověřený zdroj [?])
Komunikační a public relations agentura specializující se manažerské vzdělávání, public relations, krizovou komunikaci a mediální obhajoby, politickou komunikaci, outdoor/teambuilding, tvorbu strategií, image, výzkumy a analýzy.