Letečtí záchranáři dali kvůli povodním k dispozici záložní vrtulník | Tiskovky.info

Letečtí záchranáři dali kvůli povodním k dispozici záložní vrtulník

STÁHNOUT 267090-top_foto1-tqxsf.jpg (maximální velikost 0,5 MB)

Hradec Králové – Společnost DSA provozující leteckou záchrannou službu je připravena nasadit veškerou svou vrtulníkovou techniku k záchraně lidských životů při povodních. Již dnes dopoledne mimořádně vyčlenila jeden záložní vrtulník i s posádkou pro případ rozšíření povodní na další regiony.

„Dopoledne náš vrtulník zachraňoval životy v Hostinném, kde tamním obyvatelům odřízla voda přístupovou cestu. Máme v pohotovosti všechny naše piloty a záchranáře, abychom případně mohli okamžitě vzlétnout,“ uvedl předseda představenstva DSA Tomáš Suchánek.
„Naše posádky vrtulníků jsou připraveny na telefonu. Proto, budeme-li kdykoliv požádáni o zásah, okamžitě vzlétneme. Zásahy při povodních jsme opakovaně cvičili s policií, vojáky a hasiči,“ potvrzuje odhodlání leteckých záchranářů Tomáš Suchánek.

Společnost DSA zasahovala při povodních již v minulosti
Společnost DSA dvacet let zajišťuje pro občany České republiky leteckou záchranou službu a její rozvoj dle nejvyšších evropských standardů. Díky tomu je letecká záchranná služba v Česku dlouhodobě na špičkové světové úrovni.
Posádky společnosti DSA nad rámec své činnosti například zasahovaly jako první při povodních v roce 1997 na severní Moravě a také v roce 2011 v severních Čechách. Zde zasahovaly tři vrtulníky společnosti a další vrtulníky byly připraveny v případě potřeby k zásahu. Letecká záchranná služba společnosti DSA každý den zachraňuje lidské životy v Ústeckém, Karlovarském, Libereckém, Královéhradeckém, Pardubickém, Zlínském a Moravskoslezském kraji.
Tomáš Zdechovský

Tomáš Zdechovský
Jednatel
info@commservis.com

Vydáno: 2. 6. 2013 20:29
Kategorie: Ostatní
Název zdroje: Agentura Commservis.com (ověřený zdroj [?])
Komunikační a public relations agentura specializující se manažerské vzdělávání, public relations, krizovou komunikaci a mediální obhajoby, politickou komunikaci, outdoor/teambuilding, tvorbu marketing strategií, image, výzkumy a analýzy. Jazykové kurzy pro firmy, instituce a manažery: angličtina, němčina, italština, francouzština, španělština ve třech úrovních pokročilosti.