Jarni pece o plet | Tiskovky.info

Jarni pece o plet

Jarní kúra pro pleť. Pokožka po zimě bývá vysušená a zešedlá, potřebuje proto mimořádnou péčí, důležitá je především regenerace a výživa. Pomoci pleti, aby vypadala na jaře svěže a mladě, pomůže americká přírodní kosmetika Pevonia Botanica.

Dokonalá očista
Základem veškeré péče o pleť je důkladné očista. Jakýkoli, i ten nejdokonalejší krém nepomůže, když je nanesen na nevyčištěnou pokožku. I ráno je třeba odstranit přebytečný maz i případné nečistoty, které na ní ulpěly přes noc. Vyzkoušejte kupříkladu Hydratační pleťový čistič a Pleťové tonikum z řady Ligne Power Repair. V případě, že máte mastnou pokožku, bude pro vás ideální Phyto-gel pěnový čistič a Pleťová voda pro mastnou pleť z řady Ligne Purilys.

Jarní peeling
Aby byla pleť čistší a zdravější, je nutné ji zbavit odumřelých buněk. Peeling pomůže odstranit odumřelé buňky, vyčistit póry a vyhladit povrch pokožky. Pleť pak bude lépe dýchat, bude jemnější, zářivější a připravená vstřebávat látky z dalších kosmetických přípravků. Peelingové přípravky jsou buď určené k ošetření pokožky obličeje (Jemný exfoliační čistič pleti z řady Ligne Special) nebo se používají na celé tělo (Silky Skin tělový peeling z řady Ligne Nymphea). Ty na tělo se nikdy nesmí používat na obličej, protože obsahují větší částečky a pro obličej jsou příliš agresivní. A obráceně platí, že prostředky na obličej nejsou vhodné na tělo, protože jsou příliš jemné.
Pleti na obličeji stačí takový zásah jednou týdně, pokud je sušší, pak jednou za čtrnáct dní. Je-li pleť podrážděná, zarudlá nebo pálí, tak na peeling zapomeňte. Prostředky vhodné k exfoliaci obličeje aplikujte i na krk a dekolt.

Pleťové masky
Pro jarní posílení pleti je důležité aplikovat pleťové masky a zvolit vhodnou odbornou péči. Výborná je například maska nastolující rovnováhu mastné pleti pro smíšenou pleť z řady Ligne Fondamentale nebo Omlazující maska pro suchou pleť z řady Ligne Sevactive či Zklidňující maska pro citlivou pleť z řady Ligne Lavandou. Ultra jemné léčivé přírodní složky jako propolis, bambucké máslo, bisabolol, allantoin a heřmánek uleví pleti a zmírní podrážděnost.
.
Perfektní péče
Používejte krémy s ochranným faktorem, zabráníte tak vlivu škodlivého UV záření na pokožku. Krém nanášejte půl hodiny před odchodem ven, aby se stihl do pokožky vstřebat. Máte-li suchou pleť, zvolte Omlazující krém pro suchou pleť z řady Ligne Sevactive. Pokud trpíte nepravidelným zabarvením pleti, zesvětlete pokožku přípravkem obsahujícím kyselinu azelaikovou, extrakt z moruše, kyselinu glykolovou a hyaluronovou. To vše tvoří složení Obnovujícího glykocidového krému z řady Ligne Radiance.

Životadárný kyslík
Dalším problémem po zimě je nedostatečné okysličení pleti v důsledku působení volných radikálů a znečištěného ovzduší. Regenerujte ji pomocí okysličení pleti. Řada O2PTIMAL působí proti stárnutí a je určena spíše pro zralou pleť. Protože je ale vhodná i pro kuřáky a všechny, kdo trpí znečištěným ovzduším velkých měst, mohou tuto řadu používat i mladší ženy. Základem všech krémů je jedinečná třífázová mikroemulze, která snadno proniká do pokožky s obsahem revitalinu a epalinu pro aktivaci buněčného dýchání s obsahem antioxidantů, působících proti volným radikálům. Krém pro citlivou pleť obsahuje squalin, glycoproteiny, liposomy, aloe, shea butter, gingo bilobu, arniku, lékořici a kukuřičný olej na podporu buněčného dýchání.

Salón Pevonia Botanica
V Celnici 10, Praha 1,
www.pevonia.cz

Pro novináře:
Mediareport, s.r.o.
Terezie Kaslová
E: kaslova@mediareport.cz
T: +420 603 551 372

Anna Fibichová
asistentka
fibichova@mediareport.cz
www.mediareport.cz