Investor 21. století: První česká kniha o psychologii investování byla pokřtěna | Tiskovky.info

Investor 21. století: První česká kniha o psychologii investování byla pokřtěna

STÁHNOUT investor.jpg (maximální velikost 0,5 MB)

Autoři knihy David Havlíček a Michal Stupavský pokřtili svou knihu za účasti více než 60 hostů.

První česká kniha o roli psychologie v investování Investor 21. století byla oficiálně pokřtěna ve středu 25. září 2013. Křest se odehrál v Kavárně Mlýnská na pražské Kampě za účasti více než 60 hostů, včetně investičních profesionálů, významných ekonomů a členů Národní ekonomické rady vlády.

„V naší knize se mohou lidé dovědět, jak zvládat své emoce při investování a jak uvažovat o svém zabezpečení na stáří. Lidé se totiž v tomto nemohou spoléhat na stát,“ uvedl knihu jeden z autorů David Havlíček. Kniha obsahuje základní informace o investičních možnostech pro širokou veřejnost a zejména tipy na to, jak se vyhnout takzvaným behaviorálním předsudkům. Ty způsobují, že lidé často přichází o své investované prostředky právě vlivem svých emocí.

Na křtu zazněla řada konkrétních příkladů. Účastníci měli také možnost vyplnit anketu, která jim ukázala, jak těmto behaviorálním předsudkům podléhají prakticky všichni lidé. „Investoři například velmi neradi uzavírají ztrátové pozice, protože nechtějí převést své papírové ztráty na ztráty skutečné. Jedná se o takzvaný dispoziční efekt. Lidem proto radíme, aby si stanovili pevné pravidlo, jak velkou ztrátu jsou ochotni utrpět, a investici za každých okolností na této hranici uzavřeli,“ uvedl jeden z tipů druhý spoluautor Michal Stupavský.

FOTOGALERIE: http://tinyurl.com/investor21 (fotografie lze využít, autor fotografií: Luděk Krušínský)

Kniha Investor 21. století vychází v nakladatelství PLOT (http://www.plotknihy.cz/titul.php?titul=504) za finanční podpory CFA Society Czech Republic a BRAHAM Advisory.

Anotace knihy:
Investování je dlouhá cesta plná bludiček, které vás chtějí svést na scestí. Největšími z nich jsou naše emoce. Jsme příliš sebevědomí, nechceme uzavírat ztrátové pozice, bojíme se neznáma… Desítky behaviorálních předsudků ovlivňují náš každodenní život, stejně jako ovlivňují naše investiční rozhodování. Řekneme vám, které to jsou, a jak se jich vyvarovat. Řekneme vám, jak se stát lepším investorem. Investorem 21. století.

• Ovládnutí vlastní psychologie a emocí jako klíč k investičnímu úspěchu
• Moderní směr behaviorálních financí versus tradiční finanční teorie
• Behaviorální předsudky aneb jak se vyhnout zásadním investičním chybám
• Teorie vyhlídek odměněná Nobelovou cenou
• Odpovědi na důležité investorské otázky
• Proč jsou při investování úspěšnější více ženy než muži?

David Havlíček
Spoluautor
havlicek@poeta.cz

Vydáno: 26. 9. 2013 15:01
Kategorie: Finance
Název zdroje: Tiskovky.info (ověřený zdroj [?])
Tiskovky.info vznikly jako služba spojující média a společnosti, organizace a instituce, které prostřednictvím médií chtějí informovat veřejnost o určitých skutečnostech. K tomu mohou využít umístění své tiskové zprávy na Tiskovky.info, popř. zde mohou informovat o konání tiskové konference.