INFORTREND OHLAŠUJE DOSTUPNOST AUTOMATICKÉHO VRSTVENÍ ÚLOŽIŠŤ U ŘEŠENÍ STŘEDNÍ KATEGORIE ESVA | Tiskovky.info

Optimalizuje výkon úložišť a zvyšuje návratnost investic

Česká republika, Praha, 22. listopadu 2011 – Infortrend® (Public TPE: 2495) dnes oznámil dostupnost funkce automatického vrstvení úložišť dat (storage tiering) u svojí produktové řady úložných zařízení střední kategorie s označením ESVA (Enterprise Scalable Virtualized Architecture). Automatické vrstvení úložišť optimalizuje provozní výkon, zlepšuje rozložení dat v rámci dostupných úložných médií a zvyšuje návratnost investic.
Na dnešním trhu úložných zařízení je k dispozici široká škála paměťových médií, která dokážou pokrýt požadavky na různou úroveň služeb ve firemních datových centrech. Precizní doladění úrovně služeb však obvykle vyžaduje značné prostředky a námahu, a je proto obtížné dosáhnout optimálního využití dostupných zdrojů.
Automatické vrstvení úložišť u produktové řady úložných řešení Infortrend ESVA však nyní nabízí architekturu, která plně využívá výhody různých paměťových médií včetně SSD disků pro velmi výkonná úložiště dat, a umožňuje uživatelům flexibilně přiřazovat aplikace ke čtyřem dostupným úložným vrstvám, které se od sebe liší typem jednotek a konfigurací RAID.
Součástí automatického vrstvení úložišť u ESVA je mechanizmus přenášení, tzv. migrace dat mezi vrstvami v závislosti na četnosti přístupu a způsobu jejich využívání a uživatelem nakonfigurovaných zásad. Když je vrstvení implementováno na úrovni podsvazku (sub-volume tiering), je možné přenášet data velmi diferencovaným způsobem s různou granularitou. Pomocí migrace lze dosáhnout efektivního rozložení dat mezi paměťovými médii a zajistit, že SSD a další výkonné jednotky mají dostatečný úložný prostor pro zpracování provozně důležitých aplikací.
Provozní výkon a efektivita rozložení dat dosažené pomocí automatického vrstvení úložišť mohou uživatelům pomoci významně zvýšit návratnost investic. Když srovnáme běžnou ESVA konfiguraci, která obsahuje jedno RAID pole a jeden rozšiřující box vybavený 600GB SAS disky, s ESVA konfigurací s automatickým vrstvením úložišť, která obsahuje jen jedno RAID pole se čtyřmi 100GB SSD disky a dvanáct 2TB pomalejších nearline disků, může nový systém nabídnout nárůst výkonu 25 až 50 % a zvýšení kapacity o 5 TB, přičemž cena bude o více než 15 % nižší.
Pro uživatele, kteří požadují maximální výkon, může ESVA konfigurace s automatickým vrstvením úložišť, která obsahuje jedno RAID pole s osmi 100GB SSD disky a osm 2TB pomalejších disků, nabídnout nárůst výkonu až o 150 % při stejné úložné kapacitě a ceně, jako by měla běžná ESVA konfigurace obsahující jedno RAID pole a jeden rozšiřující box bez funkce automatického vrstvení úložišť.
Efektivnější využití úložišť přináší také snížení velikosti místa pro jejich instalaci a úsporu energie. Ke snížení spotřeby přispívá také použití SSD disků, které potřebují méně energie, než klasické disky.
Thomas Kao, ředitel pro plánování produktů společnosti Infortrend, poznamenal: „Přidání funkce automatického vrstvení úložišť představuje další krok ve vývoji ESVA jako špičkového řešení v tržním segmentu středně výkonných zařízení. Systémy ESVA jsou nyní vybaveny ještě lépe pro provoz v dnešním velmi náročném aplikačním prostředí, protože umožňují firmám zvýšit efektivitu ukládání dat díky schopnosti přizpůsobit se požadavkům aplikací a přesunovat data mezi úložnými vrstvami tak, aby bylo zajištěno co nejefektivnější rozložení dat mezi dostupnými paměťovými médii.“
Funkce automatického vrstvení úložišť je nyní k dispozici u následujících modelů: ESVA F70-2830, ESVA F60-2830, ESVA E60-2230 a ESVA E60-2130. Více informací o automatickém vrstvení úložišť u ESVA najdete na www.infortrend.com.

Zuzana Záhorová
Key Account Manager
zuzana.zahorova@pram.cz
www.pram.cz

Vydáno: 25. 11. 2011 11:50
Kategorie: Informační technologie
Název zdroje: PRAM Consulting s.r.o. (ověřený zdroj [?])
PRAM je agenturou s působením na českém a slovenském trhu, která nabízí téměř desetileté zkušenosti v oblasti PR, marketingu a podpory prodeje. Pomáhá obchodním partnerům nejen s prosazováním značky na trhu a s podporou prodeje jejich výrobků, ale také s mediální podporou a s organizováním akcí firemních, společenských či školení. Společnost PRAM se dále zabývá oblastí produkce, tisku, mediálního plánování, nákupu reklamy a výrobou reklamních předmětů.