Indoor Rowing Série startuje | Tiskovky.info

Indoor Rowing Série startuje

PRAHA – 2. ročník seriálu závodů ve veslování na trenažérech pro veřejnost, Indoor Rowing Série, bude probíhat od listopadu do dubna v Praze ve Sportcentrech Evropská a Palmovka a v Loděnici Bohemians. Akce je určena všem aktivním lidem, kteří v zimní sezóně ocení příležitost i motivaci ke zdravému pohybu. Umožní jim porovnat síly se svými přáteli, na dálku (ve výsledkových tabulkách) s výkony tisíců lidí ve všech věkových kategoriích a hlavně pak sami se sebou. Ti nejlepší získají dárkové poukázky od Atombike, další účastníci pak ceny od společností G.P.S. Production, Henkel Cosmetics a dalších partnerů akce.

Pořadatelem seriálu závodů je Concept Fitness, s.r.o., provozovatel skupinových lekcí cvičení na veslařských trenažérech. Pavel Šmolka z této společnosti objasňuje, jak akce vznikla: „Na našich lekcích si každý volí intenzitu cvičení podle své kondice a cílů – na nižší intenzitě veslují ti, kteří se sportem začínají či chtějí snížit nadváhu; ten, kdo chce zvyšovat výkonnost, musí zabrat víc. Na veslařských trenažérech se ale dá také závodit a k tomu lidé nemají prakticky žádnou příležitost, protože tradiční Český pohár je určený pouze pro registrované veslaře. Indoor Rowing Série je proto naopak určena všem ostatním, kteří si při ní budou moci porovnat síly na 6 tratích – od 1.000 metrů až po hodinovku – plus v jedné doplňkové disciplíně, ve které nebudou rozhodovat ujeté metry, ale šikovnost.“

Vítězkou a vítězem Indoor Rowing Série se může stát kdokoliv, klidně i nejstarší či nejmladší účastnice a účastník, protože dosažené výsledky budou přepočteny podle věku – vypsány budou pouze 2 kategorie - „ženy“ a „muži“. Průběh všech rozjížděk bude v grafickém zobrazení promítán, což dále zvýší motivaci účastníků a atraktivitu.
Závody jsou určeny i pro ty, kteří ještě nemají s veslováním na trenažérech žádné zkušenosti. Pokud před startem přijdou na některou ze skupinových lekcí pořádaných Concept Fitness, instruktoři jim vysvětlí principy veslování na trenažéru a nacvičí s nimi správnou techniku. Termíny lekcí, stejně jako veškeré další informace, jsou uvedeny na webu www.conceptfitness.cz, kde se také bude možné přihlásit k závodům.
První kolo seriálu bude zahájeno 11.11.2011 ve Sportcentru Palmovka (www.scpalmovka.cz), poslední kolo spolu s vyhlášení vítězů proběhne 1.4.2012 ve Sportcentru Evropská (www.sportcentrumevropska.cz) a mezitím se uskuteční dalších 7 termínů, ze kterých si budou moci účastníci vybrat.

Pavel Šmolka
jednatel
info@conceptfitness.cz
www.conceptfitness.cz