IGNUM zavádí DNSSEC | Tiskovky.info

IGNUM zavádí DNSSEC

Praha, 28. 12. 2011 – Společnost IGNUM, jeden z největších registrátorů domén na českém trhu, zahájila první fázi zabezpečení CZ domén svých zákazníků technologií DNSSEC. Pomocí DNSSEC bude nově chráněna přibližně polovina z celkem 116 tisíc CZ domén, registrovaných prostřednictvím systému DOMENA.CZ, provozovaného společností IGNUM.

Zabezpečení domén pomocí technologie DNSSEC (Domain Name System Security Extensions) poskytuje uživatelům internetu ochranu před podvrženými webovými stránkami, vytvářenými s cílem získat citlivé osobní informace. V první fázi zavádění DNSSEC budou chráněny CZ domény, které obsahují ve svém záznamu aliasy nameserverů IGNUM (ns1.ignum.com a ns2.ignum.cz). Pro zákazníky IGNUM neznamená zavedení DNSSEC žádné dodatečné poplatky či jiné náklady.

„Přípravy zabezpečení CZ domén našich zákazníků, spravovaných v systému DOMENA.CZ, pomocí DNSSEC vyvrcholily těsně před koncem roku,“ řekl Marek Erneker, výkonný ředitel společnosti IGNUM. „Do nového roku se tak zásadně rozšíří okruh bezpečných internetových adres v doménovém prostoru CZ. Zároveň jsme všechny naše zákazníky s dostatečným předstihem informovali o změně IP adres našich name serverů.“

Přítomnost zabezpečení DNSSEC u navštěvovaných webových stránek lze zjistit pomocí doplňku DNSSEC Validátor pro internetový prohlížeč Mozilla Firefox z vývojové laboratoře sdružení CZ.NIC, správce národní domény CZ.

Radek Kubeš
Account Director
radek.kubes@virklis.cz

Vydáno: 28. 12. 2011 15:50
Kategorie: Informační technologie
Název zdroje: IGNUM, s.r.o. (NEověřený zdroj [?])
Společnost IGNUM je profesionální poskytovatel hostingových služeb a registrátor internetových domén, který si zakládá na individuálním přístupu k zákazníkům. IGNUM je členem sdružení CZ.NIC, NIX.CZ a RIPE, disponuje vlastní sítí a má statut ISP. IGNUM patří mezi největší české poskytovatele hostingových služeb, v současné době se počtem CZ domén ve své správě řadí na 3. místo. Další informace o službách společnosti IGNUM získáte na adrese .