Fotovoltaické asociace nedoporučuje realizovat megalomanské projekty | Tiskovky.info

Fotovoltaické asociace nedoporučuje realizovat megalomanské projekty

Česká fotovoltaická průmyslová asociace (CZEPHO) nedoporučuje realizovat fotovoltaické projekty v takových obřích velikostech z důvodu nutnosti do distribuční a přenosové sítě. Reaguje tak na zprávy z dnešního tisku o dalších obřích solárních elektrárnách na Kolínsku, které by měly vyrůst v příštích měsících v průmyslové zóně.

„Asociace podporuje zejména střešní instalace a drobné projekty. Největší význam má fotovoltaika, když je disperzně rozmístěná. Tehdy nejvíce přispívá k energetické soběstačnosti a zvyšování regionální zaměstnanosti,“ uvedla dnes v tiskovém prohlášení pro média generální sekretářka asociace Zuzana Musilová.

O asociaci
Česká fotovoltaická průmyslová asociace (CZEPHO) je dobrovolným, nevládním, neziskovým profesním sdružením zaměřeným na podporu a rozvoj fotovoltaiky v České republice. Jejími členy jsou zejména vlastníci a provozovatelé fotovoltaických elektráren, výrobní společnosti, instalační firmy, vědečtí pracovníci a instituce, neziskové organizace působící na poli obnovitelných zdrojů energie a všichni příznivci fotovoltaiky.

Tomáš Zdechovský
Jednatel
info@commservis.com

Vydáno: 25. 5. 2010 15:34
Kategorie: Ostatní
Název zdroje: Agentura Commservis.com (ověřený zdroj [?])
Komunikační a public relations agentura specializující se manažerské vzdělávání, public relations, krizovou komunikaci a mediální obhajoby, politickou komunikaci, outdoor/teambuilding, tvorbu marketing strategií, image, výzkumy a analýzy.