Firmy šetří s pošťáky filtrujícími emailovu poštu | Tiskovky.info

Firmy šetří s pošťáky filtrujícími emailovu poštu

Praha – Nevyžádaná pošta přidělává vrásky českým firmám. Až 85 % veškeré emailové pošty, která do firmy přijde, odborníci ze softwarové firmy Websense vyhodnocují jako spam. Pro firmy je tak stále nákladné vybavovat se emailovými bránami a pořizují si externí službu, která jim ušetří až 70 % nákladů na správu elektronické pošty.

„Spamy jsou v emailových stránkách velice otravné, ale sami o sobě by nebyly největším problémem. Těmi je jejich obsah, který v devíti z deseti případů nese odkaz na škodlivý web ohrožující firemní data. Na to už většinou firmy sami nestačí,“ objasňuje problematiku odborník ze společnosti Websense Daniel Hetenyi, která zabezpečuje službu i v českém uživatelském prostředí. Tím zpřístupnila službu i organizacím, v nichž uživatelé běžně nemluví cizími jazyky.

Firmám tak odpadají náklady na hardware, softwarové licence, na větší internetové připojení a obsluhu. S externí službou získávají zákazníci garanci o kvalitě filtrování a dostupnosti služby, kterou běžně nemůže žádná firma docílit vlastními silami.

Jeden email z půl milionu

Největší obavy firem z externí správy emailové korespondence je hrozba ze zneužití, úniků dat a ze špatné kvality filtrování pošty.

„Externí služby filtrování splňují nejpřísnější bezpečnostní normy a jsou tak detailně propracované, že systém chybně vyhodnotí jako spam jeden email z půl milionu přijatých,“ uklidňuje Hetenyi. Firmy se nemusí obávat ani výpadků v systému. Websense eviduje maximální výpadek 4 minuty za jeden rok. Firemní data jsou tak nepřetržitě v bezpečí a dostupná.

Tomáš Zdechovský
Jednatel
info@commservis.com

Vydáno: 18. 3. 2011 8:16
Kategorie: Informační technologie
Název zdroje: Agentura Commservis.com (ověřený zdroj [?])
Komunikační a public relations agentura specializující se manažerské vzdělávání, public relations, krizovou komunikaci a mediální obhajoby, politickou komunikaci, outdoor/teambuilding, tvorbu marketing strategií, image, výzkumy a analýzy.