Elektronické zabezpečení ve vztahu k pojistným smlouvám | Tiskovky.info

Elektronické zabezpečení ve vztahu k pojistným smlouvám

Řekněme, že jste majitelem chaty nebo bytu či domu. Můžete být i jen v pronájmu, ať už určenému k bydlení nebo k podnikání. Narůstající počet vloupání, zprávy v tisku, na Internetu nebo snad dokonce případ v okolí Vás dříve či později natolik znepokojí, že se rozhodnete pořídit si vlastní elektronické zabezpečení. Vaše pojišťovna Vám dokonce na toto zabezpečení (EZS) nabídne slevu a je rozhodnuto.

Nyní ovšem stojíte před zásadní otázkou. Kromě obligátního řešení poměru cena – kvalita nastupuje problém, na který vás většina pojišťovacích agentů neupozorní.
Ano, vy dostane slevu z ročního pojistného na EZS…
Ale č. 1….pokud jste si pořídili přes Internet levný ač poměrně spolehlivý systém s názvem Klidný chatař s instalačním návodem „ Udělej si sám“, máte za dobrý peníz a chvilku přemýšlení namontovaný bezdrátový systém pro vaši informaci a případnou kontrolu vaší bezpečnostní agentury. V případě vloupání si náhradu škody, ač jste pojištěn, zaplatíte sám. Pojišťovna vám sice dala slevu na pojištění, nicméně plnění se vztahuje na EZS s homologací pro minimálně střední rizika, nikoliv na „domorobo“ taiwanské systémy za hubičku.
Poučíte se tedy a vyberete si na českém trhu dodavatele s homologovaným EZS, zakoupíte např. přednastavenou sadu EZS JK-82 od Jablotronu, která má všechno, co potřebujete od ústředny přes GSM modul až po klíčenku k aktivaci a deaktivaci zastřežení, namontujete sám, protože jste ten správný domácí kutil a spíte klidným spánkem spravedlivých. Bohužel, zde neplatí, že blesk udeří do stejného místa jen jednou, chatu vám opět vykradou, vloupají se a zničí a pojišťovna opět odmítne plnění….. na řadě je druhé ALE …. Vy sice tentokrát máte tu správnou ústřednu, ten správný systém, ale montáž neprovedla odborná firma. Nemáte v ruce fakturu či potvrzení o montáži elektroinstalační firmy s koncesí k poskytování technických služeb k ochraně majetku a osob.
Co zbývá? Narychlo sehnat razítko odborné firmy a doufat, že se po ní pojišťovna nebude tzv. „vozit“, čímž by se do problémů dostaly obě strany, a nebo pro tentokrát oželet ztráty, nechat si celý systém odbornou firmou zrevidovat případně poopravit a pro příště již být připraven.
A rada na závěr: Systémy elektronického zabezpečení montované koncesovanou firmou nemusí být nutně drahé. Firma vám zpracuje nabídku dle vašich požadavků a vybere a namontuje systém dle vašich finančních možností. Po provedení drží záruky nejen na dodaný materiál, ale i na provedenou práci a, pokud se dohodnete na smlouvě o revizi, každoročně provede i celkovou kontrolu systému.
Více na www. abcsecurity.cz
Autor: Kamila Dvořáková

Kamila Dvořáková
majitel
kamprorady@centrum.cz
www.abcsecurity.cz
+420605190315

Vydáno: 12. 1. 2012 13:14
Kategorie: Informační technologie
Název zdroje: Kamila Dvořáková-Bezpečnostní technologie (ověřený zdroj [?])
Firma se zabývá činností v oboru elektro-slaboproud. Provedeme zákazníka problematikou zabezpečení jeho objektu(rodinné domy, byty, kanceláře, obchodní prostory atd. )od samého počátku. Návrh vhodného řešení elektronického zabezpečení i průmyslového kamerového systému, podrobné vysvětlení funkčnosti, dodávka i instalace a následné zaškolení. Dále firma nabízí prodej samostatných komponentů i celých systémů pro malé a střední aplikace a školení začínajících elektromontérů. Působí v Praze a středních Čechách a dále v Libereckém kraji. E-shop pro oblast celé ČR.