Dům sv. Antonína rozšířil služby do okolních vesnic | Tiskovky.info

Dům sv. Antonína rozšířil služby do okolních vesnic

Moravské Budějovice – Dům svatého Antonína rozšířil služby poskytované potřebným lidem i na okolní obce mikroregionu Moravské Budějovice. Jedná se o pravidelný svoz klientů z blízkého okolí do denního stacionáře.

„V letošním roce jsme rozšířili služby, které uvítají především ti klienti, kteří měli dříve problémy s dopravou. Naší snahou je zkvalitnit podmínky pro všechny zájemce o náš stacionář tak, aby nebyli omezeni například tím, že neměli možnost se dopravit do Moravských Budějovic,“vysvětluje postatu nové služby ředitel Domova Ladislav Chloupek.
Provoz stacionáře je zajištěn od pondělí do pátku, vždy od šesti hodin ráno do čtyř odpoledne. Je možné ho navštěvovat denně, podle potřeby a zájmu klientů. „Klient by měl být alespoň částečně soběstačný,“ doplňuje ředitel Chloupek.
Účelem denního stacionáře je poskytnou péči lidem, o které se nemohou během dne postarat jejich blízcí. Klientům je po celou dobu zabezpečen ošetřovatelský a zdravotní dohled, stravování, případná rehabilitace a v rámci filosofie Domu sv. Antonína také duchovní péče.
„Staráme se o staré lidi, kteří jsou stále součástí naší společnosti a našeho života. Izolace seniorů v žádném případě nepatří k důstojnému a poklidnému stáří. Denní stacionář díky nové službě umožňuje i lidem z blízkého okolí strávit příjemný den ve společenství a za dohledu ošetřujícího personálu,“ uzavírá Ladislav Chloupek.

Ing. Ladislav Chloupek
E-mail: domov@dsvamb.cz

Tomáš Zdechovský
general manager
zdechovsky@commservis.com

Vydáno: 19. 2. 2009 10:52
Kategorie: Zdraví a zdravotnictví
Název zdroje: Agentura Commservis.com (ověřený zdroj [?])
Komunikační a public relations agentura specializující se manažerské vzdělávání, public relations, krizovou komunikaci a mediální obhajoby, politickou komunikaci, outdoor/teambuilding, tvorbu strategií, image, výzkumy a analýzy.