Druhá WITTE Noc konstruktérů | Tiskovky.info

Druhá WITTE Noc konstruktérů

Ve čtvrtek 1.října od 18 do 21 hodiny pořádá společnost WITTE Automotive druhou „Noc konstruktérů“, tentokrát o novinkách v bezpečnosti vozů. Noční setkání konstruktérů současných i budoucích se odehraje v Autosalonu Volvo Charouz Karlovy Vary, kde bude mimo jiné prezentován nejnovější bezpečnostní systém City Safety živě ve vozech značky Volvo. Nejdecký výrobce připravil atraktivní program, který zahrnuje konstruktérská stanoviště či přednášky odborníků ze Západočeské univerzity, WITTE Automotive i Volvo Cars. Návštěvníci budou v kvízu soutěžit o zájezd do WITTE Automotive ve Velbertu a vůz Volvo XC 60 zdarma na víkend.

„Vývojový tým WITTE Automotive v Nejdku i přes hospodářské obtíže automobilového průmyslu pokračuje v intenzivní práci na zákaznických projektech. Naše zamykací systémy a kliky musí splňovat stále náročnější požadavky na bezpečnost. Dobrou ilustrací je právě značka Volvo, která je pro mnohé synonymem bezpečnosti a kterou v podobě modelu XC60 budou moci návštěvníci 2.ročníku Noci konstruktérů otestovat. 3D design klik a zámků v programu Catia 5 nebo FEM programech a montáž Witolu pro tuto automobilku budou zájemcům k dispozici,“ říká Ing. Libor Janský, vedoucí vývojového týmu WITTE Automotive v Nejdku. „Noc konstruktérů je určena všem, které lákají nové hranice designu, softwarové i hardwarové vymoženosti a novinky z oboru konstrukce,“ dodává Janský.

Noc konstruktérů ve čtvrtek 1.října dále nabídne odborné přednášky z oblasti bezpečnosti vozidel a silniční dopravy. Přednášet budou špičkoví odborníci Západočeské univerzity v Plzni, katedry konstruování strojů, společnosti WITTE Automotive a Volvo Cars. V programu akce je také chat s Volvo a WITTE konstruktéry či online Volvo hra. Pro účastníky akce je připraven kvíz o zájezd do vývojového oddělení WITTE Automotive v německém Velbertu, kde se výherce setká s designérskými špičkami v tomto oboru a nahlédne do nové akustické laboratoře. Druhou hlavní cenou je zápůjčka vozu Volvo XC60 na víkend zdarma.

Vstupenku na akci si mohou zájemci rezervovat na emailové adrese: nockonstrukteru@witte-automotive.cz, a to do 25.září 2009. Více informací obdrží na telefonním čísle 359 016 998. Vítáme nejen techniky, ale také studenty technických škol v doprovodu dospělé osoby.

Martina Poštová
martina.postova@witte-automotive.cz

Vydáno: 22. 9. 2009 13:47
Kategorie: Auto-moto
Název zdroje: WITTE Nejdek, spol. s r.o. (ověřený zdroj [?])
WITTE Automotive v Nejdku je předním českým výrobcem zamykacích systémů a klik pro automotilový průmysl.