Dobrýoddíl.cz - nový pomocník při výběru dětských kroužků | Tiskovky.info

Dobrýoddíl.cz - nový pomocník při výběru dětských kroužků

V průběhu letních prázdnin došlo k opětnému oživení domény www.dobryoddil.cz, na níž je možné vyhledat kvalitní oddíly pracující s dětmi na v jihomoravském kraji. V současnosti je registrována desítka oddílů a počet rychle roste.

Díky iniciativě ze strany instruktorů a vedoucích oddílů byla v nedávné době uvedena do chodu databáze tábornických oddílů jihomoravského kraje, kde má každé sdružení možnost prezentovat svoji činnost s dětmi. Projekt slouží hlavně rodičům dětí, kteří mohou pomocí jednoduchých kritérií vybrat ve svém okolí vhodný oddíl pro svoji ratolest. Stránky navíc obsahují i články, kde jednotlivé oddíly prezentují svoji celoroční činnost a akce, které provádějí.

Za necelý týden činnosti bylo zaregistrováno deset oddílů a další čekají na ověření správci stránek. I když je právě doba, kdy většina podobných sdružení pořádá své tábory, počet účastníků projektu stále roste. Stránky přitom spravují lidé, kteří zájmovým činnostem s dětmi rozumějí nejvíce, protože za sebou mají dlouholeté zkušenosti s vedením oddílů. Na stránkách tak brzy naleznete i odborné články, odhalující jak vybrat ten správný kolektiv pro vaše dítě, nebo také jen nějakou jednorázovou akci z vašeho okolí.

O SPTO Brno:

Sdružení pionýrských tábornických oddílů (SPTO) je dobrovolné zájmové seskupení pionýrských oddílů, které se zabývají tábornickou činností, turistikou, poznáváním a ochranou pří-rody. Každý pionýrský tábornický oddíl (PTO) je řádně zaregistrovaným oddílem organizace Pionýr se všemi z toho vyplývajícími právy a povinnostmi, včetně oblasti hospodaření. Bližší informace naleznete na adrese http://pto.pionyr.cz/?q=zasady-cinnosti

O Pionýru:

Ze Statutu Pionýra vyplývá, že Pionýr je demokratické, dobrovolné, samostatné a nezávislé sdružení dětí, mládeže a dospělých. Umožňuje svým členům i dalším účastníkům svých aktivit uspokojovat jejich zájmy a potřeby prostřednictvím všestranné činnosti v různorodých, převážně dětských kolektivech při pravidelné celoroční činnosti, prázdninových a dalších volnočasových aktivitách, včetně mezinárodních. Nabídkou aktivního využití volného času dětí a mládeže pomáhá v boji proti kriminalitě, různým druhům závislostí a dalším sociálně patologickým jevům působícím na děti a mládež. Statut a další informace o sdružení Pionýr naleznete na jeho stránkách http://www.pionyr.cz

mizu@zeeska.cz

Vydáno: 19. 8. 2008 7:09
Kategorie: Ostatní
Název zdroje: Sdružení Pionýrských tábornických oddílů (ověřený zdroj [?])
Pionýrské tábornické oddíly sdružují děti, mládeže a jejich starší přátele, kteří mají rádi přírodu, chtějí ji poznávat, chránit a naučit se v ní žít, kteří mají rádi svou vlast a chtějí jí být prospěšní.
Společně podnikají řadu akcí a nabízejí tak dětem kvalitní prožití volného času, které často přechází v životní styl.