Do třetice všeho dobrého svůj boj s počasím Hravý den vyhrál | Tiskovky.info

Do třetice všeho dobrého svůj boj s počasím Hravý den vyhrál

Pardubice (Spojil) – Ve čtvrtek 27. září se ve spojilském areálu hiporehabilitace a jízdárně Apolenka uskutečnil Hravý den pro rodiny s dětmi. Návštěvníci zhlédli dětské představení, zúčastnili se křtění mláďat a vyzkoušeli si svoji zručnost v připravených dílnách.

Už druhý ročník Hravého dne zahájily v 10 hodin děti z mateřské školky svým představením „Ať žijí duchové“. „Vedle hlavního programu připravily neziskové organizace různé stánky s tvůrčími aktivitami, a tak si děti ze školek i škol vyzkoušely například techniku nanášení vosku,“ komentuje průběh akce ředitelka Koalice nevládek Pardubicka Jana Machová. Menší děti si nejvíce užily trampolíny a nafukovací hrad, ty starší se učily se záchranáři.

Odpoledne ve znamení křtin zvířátek

V odpoledních hodinách pak na akci dorazily celé rodiny. Pro rodiče byl zajímavý zejména stánek s rodinnými pasy, kde se seznámili s využitím slevových kartiček. Představila se nadějná břišní tanečnice a svůj jezdecký um předvedly dvě čtyřleté slečny. „Odpoledne jsme věnovali křtění mláďat – své jméno dostali lama, osel a hříbě,“ popisuje Machová další průběh akce.

Jménem Kleopatra pokřtil hříbě člen Rady Pardubického kraje zodpovědný za neziskový sektor Pavel Šotola. „Cílem dne je představit veřejnosti činnost organizací, ukázat, že působí v oblasti volnočasových aktivit, poskytují pomoc lidem se zdravotním postižením a mohou být spojeny s jejich životy v mnoha dalších oblastech,“ komentuje Šotola. „Vzhledem k tomu, že je o akci velký zájem, chtěli bychom z ní udělat tradici,“ uzavírá Šotola.

Na přípravách Hravého dne se spolu s Koalicí nevládek Pardubicka, o.s. a téměř dvaceti neziskovými organizacemi z Pardubic a okolí podíleli i dobrovolníci ze Střední zemědělské a vyšší odborné školy v Chrudimi. Záštitu nad akcí převzali krajský radní pro neziskový sektor Pavel Šotola a senátorka Miluše Horská. Akce vznikla za finanční podpory Pardubického kraje.

Ing. Pavel Šotola
radní Pardubického kraje
pavel.sotola@pardubickykraj.cz

Vydáno: 27. 9. 2012 20:25
Kategorie: Veřejná správa
Název zdroje: Agentura Commservis.com (ověřený zdroj [?])
Komunikační a public relations agentura specializující se manažerské vzdělávání, public relations, krizovou komunikaci a mediální obhajoby, politickou komunikaci, outdoor/teambuilding, tvorbu marketing strategií, image, výzkumy a analýzy. Jazykové kurzy pro firmy, instituce a manažery: angličtina, němčina, italština, francouzština, španělština ve třech úrovních pokročilosti.