Čechy stále více lákají adrenalinové zážitky. Největší zájem je o lanová centra | Tiskovky.info

Čechy stále více lákají adrenalinové zážitky. Největší zájem je o lanová centra

S příchodem jara se v lidech probouzí zájem o netradiční adrenalinové zážitky, které je vytrhnou z běžných starostí a každodenního života. Jedná se o tzv. zážitkové, aktivní či dokonce adrenalinové víkendy a dovolené. Největší zájem je v současné době o lanová centra, která po zimě otevírají dveře.

„Lanová centra už nejsou záležitostí jen školních akcí a výletů, velmi často sem jezdí rodiny s dětmi, aby zde strávily zajímavým způsobem společné chvíle a také starší generace, která si chce vyzkoušet něco nového,“ popisuje složení návštěvníků Martin Paclík z lanového centra Landštejn a dodává, že právě na přelomu března a dubna se ozývá nejvíce zájemců.

Lanová centra nabízejí nízké a vysoké lanové lávky, kde si každý může vyzkoušet své fyzické, ale i psychické vlastnosti. „Během celého programu je u klienta přítomen profesionální lektor, který zajišťuje bezpečnost a také případně pomáhá se zvládáním překážek,“ popisuje Martin Paclík. Lanovým parkům věnují lidé většinou celý den, aby si mohli projít všemi aktivitami. Často jsou zastávkami v průběhu delšího výletu a dovolené.

Nejnovější lanové centrum je v jižních Čechách
Na hranicích jižních Čech s Vysočinou se 30. dubna otevírá moderní a úplně čerstvě dostavěné lanové centrum, které nabízí různé outdoorové programy pro všechny věkové kategorie. „Všechen materiál je certifikovaný a lektoři mají speciální kurzy pro tuto práci,“ přibližuje bezpečnostní zajištění Martin Paclík.

V blízkosti lanového parku se nachází zřícenina hradu Landštejn, úzkokolejka a parní dráha, zpřístupněné vojenské bunkry z 2. světové války, bizoní farma, in-line bruslařská dráha a také je zde možnost výletu do sousedního Rakouska. „O všechny tyto aktivity začíná být letos enormní zájem,“ sděluje zkušenosti Paclík a tento trend připisuje ke zvýšenému zájmu o netradiční zážitky.

Tomáš Zdechovský
general manager
zdechovsky@commservis.com

Vydáno: 31. 3. 2010 15:22
Kategorie: Zábava
Název zdroje: Agentura Commservis.com (ověřený zdroj [?])
Komunikační a public relations agentura specializující se manažerské vzdělávání, public relations, krizovou komunikaci a mediální obhajoby, politickou komunikaci, outdoor/teambuilding, tvorbu strategií, image, výzkumy a analýzy.