„Krása se svědomím“: Motto nové kolekce World Collection dřevěných podlah Kährs inspirovaných exotickými dřevinami | Tiskovky.info

servis pro novináře


Přihlásit | Registrace
Vytisknout Vytisknout

Tisková zpráva


„Krása se svědomím“: Motto nové kolekce World Collection dřevěných podlah Kährs inspirovaných exotickými dřevinami


Ekologické výrobní postupy, používané materiály a trvale udržitelný rozvoj – důležitá témata, na která je v dnešní době kladen stále větší důraz. Příkladem mezi odpovědnými firmami může být švédský výrobce dřevěných vícevrstvých podlah Kährs, pro kterého je ochrana životního prostředí a ohleduplnost ve výrobě základní filozofií.

Firma AB Gustav Kährs se dřevěnými podlahami zabývá již od roku 1935, kdy získala patent na výrobu právě vícevrstvých dřevěných parket. A nejen vícevrstvá konstrukce, která je k životnímu prostředí ohleduplnější než masivní podlahy, ale také výrobní postupy a používané materiály jdou ruku v ruce s myšlenkou ekologie a udržitelného rozvoje. Kährs je průkopníkem v této oblasti, v roce 1948 navíc jako první ve svém oboru zavedl výrobní postup bez výskytu ředidel.

Ochrana životního prostředí, ohleduplnost a odpovědnost při výrobě doprovázejí tohoto švédského výrobce až dodnes. Proto základním „mottem“ kolekce Kährs World Collection je „Krása se svědomím“, tedy vyrábět krásné a kvalitní podlahové krytiny s co nejnižším negativním dopadem na životní prostředí. A to se výrobci podařilo. World Collection zahrnuje jeden dekor z exotické dřeviny jarrah a šest nových krásných dekorů s odstíny exotického dřeva. Všechny nové dekory vypadají, jako by byly vyrobeny z exotického teaku nebo merbau, jejich výroba však byla šetrnější a základní surovinou se stal švédský dub.

Výrobce Kährs, jehož podlahy na český trh výhradně dováží společnost Kratochvíl parket profi, dokázal všech šest dubových dekorů namořit tak, že jsou k nerozeznání od exotických dřevin. Originální jsou také názvy jednotlivých odstínů, autoři se u nich nechali inspirovat exotickým kořením. 1lamelový vzor naleznete u dekorů Cayenne a Coriander, 2lamelový u Chili a Nutmeg a 3lamelový vzor pak u dekorů Habanero a Cardamom. Povrch palubek, mořených do sytě medových až červenohnědých odstínů, chrání vrstva saténového laku. Jedná se o třívrstvé palubky tloušťky 15 mm. 1lamalové palubky dekorů Cayenne a Coriander mají rozměr 1 800 x 130 mm, zbývající čtyři pak 2 423 x 200 mm.

Dekory v odstínech exotických dřevin vyniknou v moderním i tradičním interiéru, každou místnost příjemně rozzáří díky svým živým barvám a dodají jí honosný vzhled. Krytiny jsou z výroby uzpůsobeny pro pokládku plovoucím způsobem, všechny jsou vybaveny zámkovým spojem Woodloc®. Nicméně je možné krytinu, například při pokládce na podlahové vytápění, k podkladu přilepit i napevno.

Náhrada exotických dřevin za evropskou dřevinu dub přispěla také k příznivější pořizovací ceně, 1 m2 včetně DPH pořídíte v závislosti na výběru dekoru již od 1 680,- Kč. Nejen tyto dekory z kolekce Kährs World Collection pořídíte u obchodních partnerů KPP anebo v prodejnách specializované maloobchodní sítě 1 FLOOR. Přehled prodejců včetně dalších informací o podlahových krytinách naleznete na www.kpp.cz a www.1floor.eu.







Vstoupit do diskuse >> | Počet příspěvků: 0

Vydáno: 4. 11. 2011 11:23
Kategorie: Ostatní
Název zdroje: Kratochvíl parket profi, s.r.o. (NEověřený zdroj [?])
Popis zdroje:
Přední dovozce a distributor podlahových krytin v ČR společnost Kratochvíl parket profi, s.r.o. byla založena v roce 1993. Společnost sídlí v Moravanech u Brna, kde se nachází také jeden z exkluzivních showroomů KPP. Další moderně řešený showroom o rozloze 350 m2 naleznete v Praze na Českomoravské ulici. Prostřednictvím svých dceřiných společností v Bratislavě a Budapešti společnost významně působí rovněž na Slovensku a v Maďarsku. V roce 2010 se společnost Kratochvíl parket profi stala jedním ze zakladatelů specializované maloobchodní sítě s podlahovými krytinami 1FLOOR.

KPP se od počátku specializuje především na dovoz a distribuci parketových podlah. Firma je výhradním dovozcem a distributorem kvalitních dřevěných podlah od předního světového výrobce Kährs, zastupuje německou firmu Witex a švýcarskou firmu Bauwerk, spolupracuje s holandským výrobcem dřevěných krytin Solidfloor, s italskými výrobci dřevěných podlah Feltrinlegno a luxusních dřevěných mozaik Mosaici d´Asolo. KPP dováží a distribuuje přírodní Marmoleum Click od firmy Forbo či bytové PVC značky Tarkett. V roce 2009 společnost rozšířila sortiment o tvrzené vinylové krytiny značky DESIGNline od německého výrobce Windmöller Flooring.
Podlahy od společnosti KPP dnes zdobí řadu reprezentativních budov, např.: Grandhotel Pupp, Státní operu v Praze, brněnský Besední dům, české velvyslanectví v Berlíně, Vídni a Pekingu, Poslaneckou sněmovnu Parlamentu ČR anebo Ústavní soud v Košicích. Podlahy dodané společností KPP jsou využívány také v řadě rodinných domů, rezidenčních bytů, firem a obchodů.
PR

Distribucezpráv

>>
Vytvoříme za vás tiskovou zprávu a distribujeme ji 2000 novinářům.
news

Jsemnovinář

Novinářům poskytujeme pouze kvalitní a ověřené informace.
 i 

Jsemnávštěvník

>>
Přečtěte si jedinečné zprávy z první ruky dříve než ostatní.