Ostrava se v listopadu stane centrem nezávislé módy | Tiskovky.info

servis pro novináře


Přihlásit | Registrace
Vytisknout Vytisknout

Tisková zpráva


Ostrava se v listopadu stane centrem nezávislé módy


V Ostravě se bude konat druhá prodejní výstava nezávislé módy a designu Fashion Crossroad. Svou tvorbu zde nabídnou originální módní návrháři a designéři z České republiky, Slovenska a Polska, kteří v Ostravě nemají prostor v žádném z obchodů. Místem konání bude Bonver Aréna (bývalá hala Tatran) pod Frýdlantskými mosty, která se po tři dny přemění v netradiční módní scénu. Fashion Crossroad začne v pátek 25. listopadu v 15:00 a potrvá do neděle 27. listopadu do 16:00. Vstupné je volné.

Módní návrháři a designéři, kteří na Fashion Crossroad nabídnou svou tvorbou, představují okruh malých tvůrčích značek. Ty bývají dostupné jen v designových obchodech nebo při nákupu přes internet. „Kousky, které zde návštěvníci mohou koupit, jsou ručně vyráběné nebo šité originály a vyskytují se zpravidla v limitovaném množství,“ popisuje spoluorganizátora Jitřenka Navrátilová.

Návštěvníci se tak mohou přijít inspirovat i nakoupit originální módu, šperky, tašky, doplňky a neobyčejné vánoční dárky. První víkend Fashion Crossroad hostila Ostrava v květnu a tehdy přilákal dva a půl tisíce lidí. „Víkendy nezávislé módy pořádáme s myšlenkou poskytnout návštěvníkům atmosféru originality – možnost nakoupit u tvůrců, kteří přímo prodávají svou tvorbu, a seznámit se s nimi,“ říká spoluorganizátora Jitřenka Navrátilová. „Je to možnost aktivně strávit čas v centru Ostravy. Chceme, aby návštěvníci odešli s netradičními prožitky,“ dodává Navrátilová. Vstupné je zcela zdarma – akci pořádá občanské sdružení Fashion Crossroad jako nekomerční.

Součástí programu budou i módní přehlídky, divadelní, taneční a cirkusová vystoupení. „Návštěvníci mohou sledovat kadeřnickou a kosmetickou show, mohou se zúčastnit kreativního kurzu a soutěží,“ láká spoluorganizátora Jitřenka Navrátilová. „Součástí prostoru bude také bar, odpočinková zóna a dětský koutek, kde si mohou děti pod zkušeným dozorem hrát a tvořit,“ doplňuje Navrátilová.

Program začne v pátek 25. 11. v 14:45 první módní přehlídkou. Ta bude ochutnávkou všeho, co budou tvůrci během víkend nabízet v prodeji. V roli manekýnů vystoupí tanečníci, mimové a cirkusoví umělci. Pátek završí afterparty v Mulata Baru na Stodolní ulici, kde zahrají DJ Flesh a DJ Akrom. Program celého víkendu pak uzavře čajový obřad v neděli 27. 11. v 16 hodin. Podrobný program je k nalezení na stránkách Fashion Crossroad www.fashioncrossroad.cz.








Kontakt:

Inka Šulcová
spoluorganizátor a PR
inka.sulcova@fashioncrossroad.cz
www.fashioncrossroad.cz
777 187 389


Vstoupit do diskuse >> | Počet příspěvků: 0

Vydáno: 24. 10. 2011 14:26
Kategorie: Ostatní
Název zdroje: Fashion Crossroad o. s. (NEověřený zdroj [?])
Popis zdroje:
Náš tým přichází s kosmopolitním projektem, poloha Ostravy k tomu sama vyzývá. Rádi bychom tímto výstavním prodejem podporovali originální design českých tvůrců, mezi pozvanými budou také designéři z blízkého Polska a Slovenska.
PR

Distribucezpráv

>>
Vytvoříme za vás tiskovou zprávu a distribujeme ji 2000 novinářům.
news

Jsemnovinář

Novinářům poskytujeme pouze kvalitní a ověřené informace.
 i 

Jsemnávštěvník

>>
Přečtěte si jedinečné zprávy z první ruky dříve než ostatní.