Můžu ti pomoci? | Tiskovky.info

servis pro novináře


Přihlásit | Registrace
Vytisknout Vytisknout

Tisková zpráva


Můžu ti pomoci?


Cílem projektu je podpora a rozvoj prevence rizikového chování středoškoláků a jejich uvedení do praxe ve spolupráci s žáky samotnými. Pomocným prostředkem by se k tomu mělo stát i vytvoření studentských akademií, jež by podpořily smysluplné trávení volného času s důrazem na zapojení rizikových skupin mladistvých. Pozornost by měla být věnována volnočasovým aktivitám se zvýšenou podporou umělecké tvorby a kreativity.

Každý z nás dobře ví, že lepší než léčba následků je prevence. Raději předcházejme jednání, které vede k neblahým důsledkům, než abychom se snažili je pozdě napravovat. S tímto cílem nyní přichází obecně prospěšná společnost Dialog Jessenius, která vznikla v roce 2009 a zatím se věnovala především výrobě vzdělávacích dokumentárních filmů zaměřených na poskytování informací onkologickým pacientům. Její nová aktivita směřuje hlavně na střední stupeň vzdělání a ty, kteří jej právě absolvují. Cílem projektu je podpora a rozvoj prevence rizikového chování osob této věkové kategorie a jejich uvedení do praxe ve spolupráci s žáky samotnými. Pomocným prostředkem by se k tomu mělo stát i vytvoření studentských akademií, jež by podpořily smysluplné trávení volného času s důrazem na zapojení rizikových skupin mladistvých. Pozornost by měla být věnována volnočasovým aktivitám se zvýšenou podporou umělecké tvorby a kreativity.
Pilotní projekt už vznikl ve spolupráci se studenty gymnázia Na Vítězné Pláni a známou režisérkou Helenou Třeštíkovou. V minulém roce se studenti zapojili do natáčení televizního seriálu Závislosti a projekt samotný prezentovali v Senátu České republiky při veřejném slyšení Výboru pro vzdělávání, vědu a kulturu. Sami také navštívili v rámci exkurzí terapeutické komunity v Karlově a Němčicích.
V současnosti je do projektu s názvem „Můžu ti pomoct?“ zapojeno osm středních škol a učilišť, s nimiž spolupracuje Pražské centrum primární prevence. Učitelé z těchto škol získavají akreditovaná školení a průběžnou podporu v oblasti prevence rizikového chování.
Od září je opět v běhu Filmová akademie v gymnáziu Na Vítězné Pláni za účasti filmových osobností, kdy je dvakrát měsíčně uspořádán workshop a každý patek filmový klub. Podobný program má i Hudební akademie v Music City Praha 9 pod vedením Slávka Jandy či v škola Djingu v Roxy Praha. Dalšími aktivitami jsou Dramatická akademie v divadle NoD, nebo Výtvarná akademie v Muzeu Kampa pod záštitou paní Medy Mládkové. Z dalších aktivit můžeme jmenovat Fotografickou akademii v gymnáziu Na Zatlance a proběhlou Performanc na Karlově mostě nebo Street Art s Tronem. V plánu je postupné zapojování dalších škol a seznamování jejich pracovníků s problematikou prevence i jakýsi festival všech uměleckých akademií v projektu.


Kontakt pro média:

Jiřina Faloutová – ředitelka projektu Můžu ti pomoci?
Email: jirina.faloutova@dialog-jessenius.cz, tel: 776 369 685

Olga Kunešová – PR agentura BIG FISH & CO.
Email: olga.kunesova@bigfishco.cz, tel: 602 105 322










Kontakt:

Olga Kunešová
výkonná ředitelka
olga.kunesova@bigfishco.cz
www.bigfishco.cz
602105322


Vstoupit do diskuse >> | Počet příspěvků: 0

Vydáno: 17. 10. 2011 9:10
Kategorie: Studium a vzdělání
Název zdroje: www.dialog-jessenius.cz (NEověřený zdroj [?])
Popis zdroje:
obecně prospěšná společnost Dialog Jessenius, která vznikla v roce 2009 a zatím se věnovala především výrobě vzdělávacích dokumentárních filmů zaměřených na poskytování informací onkologickým pacientům. Její nová aktivita směřuje hlavně na střední stupeň vzdělání a ty, kteří jej právě absolvují.
PR

Distribucezpráv

>>
Vytvoříme za vás tiskovou zprávu a distribujeme ji 2000 novinářům.
news

Jsemnovinář

Novinářům poskytujeme pouze kvalitní a ověřené informace.
 i 

Jsemnávštěvník

>>
Přečtěte si jedinečné zprávy z první ruky dříve než ostatní.