Česká premiéra autobusu nové generace Beulas Aura | Tiskovky.info

Česká premiéra autobusu nové generace Beulas Aura

Na podzimním veletrhu CZECHBUS 2011 v Praze představí společnost Solbus, výhradní dovozce autobusů Beulas, nový model Aura na podvozku MAN v barvách cestovní kanceláře Reina Tour. Světovou premiéru, dříve než bude poprvé k vidění v Čechách, si odbyde v belgickém Kortrijku na veletrhu BusWorld . Vhled autobusu je zahalen tajemstvím, tak jako to bývá u každé očekávané novinky!

V české republice se objevily poprvé španělské autobusy Beulas Aura v roce 2004, v letech 2005 – 2006 na linkách společnosti Student Agency. V té době také začíná neobyčejný rozmach dopravy, kdy se využívá luxusních třínápravových autobusů na pravidelných tuzemských i zahraničních linkách. Beulas Aura v patnáctimetrovém provedení pro sedmdesát cestujících je nejpočetněji zastoupeným autobusem ve „studentské banánové flotile“. Aura je v Čechách také nejrozšířenější ze všech autobusů z rodiny Beulasů a můžeme ho často spatřit jako součást vozového parku u mnoha dalších dopravců a cestovních kanceláří.

Aura se vyrábí v pěti základních rozměrech v délkách 12,20 m až 15m ve dvou i třínápravovém provedení. Za největší přednost lze považovat mimořádnou flexibilitu individuální výroby, zákazník má možnost specifikovat rozsah i kvalitu vybavení a vybrat si značku podvozku. Identické autobusy vyrábí Beulas nejčastěji na podvozcích Scania, Volvo, Iveco, MAN a DAF. Největší důraz je kladen na estetické ztvárnění vnějších částí karoserie a interiéru.
Na stavbu je použito výhradně antikorozních materiálů s vysokou odolností. Největším testem kvality je bezesporu nasazení autobusů na pravidelných linkách vedených po dálnici D1, kde najedou extrémní počet kilometrů, bezmála 500 000 kilometrů za rok při plném obsazení. Aura se tak stala v krátké době ve světě autobusů synonymem luxusu, kvality a spolehlivosti.

Historie rodinné firmy, kde staví karoserie autobusů již třetí generace rodu Beulasů, začala výrobou skeletů automobilů s dřevěným rámem již v roce 1934. Současná produkce závodu je třista turistických autobusů ročně. Ucelená modelová řada nabízí množství kombinací pro různá použití., začíná nejmenším autobusem Gianino pro 30 a 39 osob. Další typy jsou Spica, Cygnus, Aura, a Glory. Úplnou novinkou je patrový autobus druhé generace Jewel s kapacitou až devadesát míst. Tento autobus se poprvé představil publiku na veletrhu BusWorld v Kortrijku v roce 2009. Největší odbyt pro patrový Jewel našel výrobce ve Švédsku, kam exportuje nyní celé flotily.

Text, foto: Zdeněk Nesveda

Fotografie v tiskové kvalitě na vyžádání.

Zdeněk Nesveda
redakce@praha-tip.cz
www.buspress.cz

Vydáno: 13. 10. 2011 11:32