Xerox pomohl proměnit na jeden den staroměstské náměstí v malířský ateliér | Tiskovky.info

servis pro novináře


Přihlásit | Registrace
Vytisknout Vytisknout

Tisková zpráva


Xerox pomohl proměnit na jeden den staroměstské náměstí v malířský ateliér


Společnost Xerox se stala hlavním partnerem největší výtvarné soutěže mladých umělců v České Republice - Artis Pictus, která proběhla 5. října 2011 na Staroměstském náměstí v Praze. Během dne se u malířských stojanů vystřídalo 400 studentů výtvarných škol a malířských nadšenců z řad veřejnosti. Výjimečnost akce dokreslila účast známých osobností, které se chopily štětce a stejně jako studenti se pustily do kreativní malby akrylovými barvami na téma Svět bez barev. Nechyběl zde Jakub Špaňhel, Kurt Gebauer, Jiří Lábus, Iva Hüttnerová, Veronika Palečková, Mirek Pošvic, Milan Chabera, Michal Novotný, Jan Kačer, Jiří Hauschka, Zdeněk Netopil, Michal Nesázal, Pavel Piekar, Aleš Lamr a Zora Jandová.

„Tímto netradičním projektem jsme chtěli poukázat na nezastupitelnou roli barev v komunikaci. Hlavním tématem soutěže je totiž Svět bez barev a umělci si proto budou muset vystačit s černou a bílou barvou,“ říká Radka Mrkousová, Marketing Communication Manager společnosti Xerox. „Barvy jsou nedílnou součástí světa kolem nás. Jsme proto rádi, že právě naše revoluční technologie tuhého inkoustu umožňuje barevný tisk dokumentů firmám a podnikům všech velikostí i oborů podnikání,“ dodává.

Do projektu se přihlásilo celkem 28 výtvarných a uměleckých škol z celé České republiky. Nejvíce zástupců vyslala Praha, a to osm. Čtyři školy reprezentovaly Liberecký kraj a studenti tří různých škol dorazili z Jihomoravského a Královéhradeckého kraje. Vysočina na akci Artis Pictus vyslala dvě školy, stejně jako Zlínský a Moravskoslezský kraj. Další kraje, Karlovarský, Středočeský, Plzeňský a Pardubický, reprezentovala vždy jedna škola.

Vítězem výtvarné soutěže Artis Pictus se stanou tři školy a tři jednotlivci. Rozhodovat bude veřejnost, a to hlasováním od 6. do 18. října 2011 na internetových stránkách www.artispictus.cz. Spolu s veřejností určí vítěze další dvě poroty složené z výtvarných umělců a pedagogů participujících výtvarných škol. Vítězové v kategorii jednotlivců získají od hlavního partnera projektu, společnosti Xerox, nový tablet iPad2 a nejlepší tři umělecké školy obdrží novou tiskárnu Xerox ColorQube s ekologickou a úspornou technologií tuhého inkoustu.

Výstava je veřejnosti přístupná od 9. října 2011 v Kongresovém centru Praha (Palác kultury). Díla vytvořená známými českými malíři se navíc stanou předmětem dražby u příležitosti slavnostního zakončení výstavy a vyhlášení výsledků soutěže Artis Pictus, dne 20. října 2011. Výtěžek z aukce bude předán Kontu BARIÉRY, které jej použije pro potřeby svých nevidomých klientů. Aukci zdarma zajistí Galerie Kodl.


Svět není jen černobílý
Patentovaná technologie tuhého inkoustu tiskáren Color Qube přináší možnost barevného tisku za cenu černobílého. Mezi hlavní výhody této technologie patří snadná obsluha, čisté doplňování a nulové emise prachu a ozonu.

Unikátní bezkazetová technologie vyprodukuje až o 90 % méně odpadu oproti srovnatelným barevným laserovým tiskárnám. Technologie tuhého inkoustu zároveň zabraňuje styku kapalné fáze inkoustu a papíru, proto na rozdíl od tradičních inkoustových strojů umožňuje hospodárný oboustranný tisk na recyklovaný papír. Vzhled tiskového výstupu se navíc na rozdíl od laserové technologie zásadně nemění podle kvality použitého papíru.








Kontakt:

Ondřej Peterka
peterka@fleishman.com


Vstoupit do diskuse >> | Počet příspěvků: 0

Vydáno: 12. 10. 2011 15:16
Kategorie: Kultura
Název zdroje: Xerox (NEověřený zdroj [?])
Popis zdroje:
XEROX je přední světová společnost v oblasti obchodních procesů a správy dokumentů. Díky svému širokému portfoliu technologií a služeb poskytuje Xerox svým klientům kancelářskou podporu, která jim umožňuje plně se soustředit na vlastní podnikání. Společnost Xerox dodává špičkové technologie pro správu dokumentů, služby, software a originální spotřební materiál pro výrobní a kancelářská prostředí jakéhokoli rozsahu. Prostřednictvím společnosti ACS, která je součástí firmy Xerox od února 2010, nabízí také široký outsourcing obchodních procesů a IT služeb, včetně zpracování dat, řízení lidských zdrojů, podpory oddělení financí a služeb, řízení vztahů se zákazníky pro komerční firmy a státní správu po celém světě. 134 tisíc zaměstnanců společnosti Xerox pečuje o zákazníky ve více než 160 zemích světa.
PR

Distribucezpráv

>>
Vytvoříme za vás tiskovou zprávu a distribujeme ji 2000 novinářům.
news

Jsemnovinář

Novinářům poskytujeme pouze kvalitní a ověřené informace.
 i 

Jsemnávštěvník

>>
Přečtěte si jedinečné zprávy z první ruky dříve než ostatní.