Novinářská „karavana“ ISUZU TOUR 2011 | Tiskovky.info

servis pro novináře


Přihlásit | Registrace
Vytisknout Vytisknout

Tisková zpráva


Novinářská „karavana“ ISUZU TOUR 2011


Neobvyklá karavana vozidel, složená z pick-upů, náklaďáků a autobusu ISUZU, se vydala ve čtvrtek 6. října na prezentační novinářskou jízdu ISUZU TOUR 2011. Značka ISUZU, dosud více známá mimo náš kontinent, oslaví zanedlouho výročí 95. let od svého založení. Ve dvaceti státech světa od Japonska po Spojené státy americké a Austrálii je ve své třídě neprodávanější značkou. Dvacítka českých novinářů měla možnost usednout za volant a vyzkoušet si všechny typy vozidel na vlastní kůži. Je to poprvé, kdy se u nás prezentují společně všechny nabízené typy od různých dealerů.

Autobusy ISUZU na českém trhu nabízí výhradní dovozce společnost Turancar CZ, nákladní vozy střední a nižší třídy společnost Isuzu Trucks Czech Republic a sympatické „nadupané“ pick-upy výhradní dovozce společnost Isuzu Deutschland GmbH, organizační složka Česká republika. Je určitě pouze otázkou času, kdy se více prosadí ISUZU i v našich končinách. ISUZU TOUR byla jednou z mimořádně vydařených akcí, které zcela jistě pomáhají úspěšně dostat světovou značku do většího povědomí českých dopravců.

Cestou necestou vedla trasa 1. ISUZU TOUR proto, aby bylo možné ukázat veškeré možnosti trochu nesourodé karavany japonských příbuzných, která se skládala z jednoho „midibusu“ NOVO Ultra, třech pick-upů D- MAX a čtyř nákladních vozů různých velikostí řady N a F. První zastávkou byla plocha letiště Dlouhá Lhota nedaleko Příbrami, kde všichni přítomní měli možnost si zařádit. Nejvíce však lákalo usednout za volant autobusu bez patřičného oprávnění, což je na takové ploše mimo veřejnou komunikaci možné. Všichni ocenili u autobusu jednoduché a příjemné ovládaní, přesné řazení a svižné chování výkonného busu jak na dlouhé dráze, tak i mezi připravenými kužely. Nákladní vozy se osvědčily zejména při jízdě zručnosti díky až překvapivě velkému rejdu. Další zastávkou byla autokrosová trať Sedlčanská Kotlina, které se autobus sice nezúčastnil, ale excelovaly zde nejen všechny tři pick-upy D-MAX, ale i nejmenší z náklaďáků s kontejnerovou nástavbou naloženou pískem. Jízda v terénu vyvolává bezesporu mnoho zvýšeného adrenalinu, zároveň je však i ukázkou využitelnosti a možností vyspělých „dělníků“ ISUZU.

Příjemnou tečkou za náročným dnem s mnoha zážitky byla neformální tiskovka v příjemném prostředí farmy Michael na tvrzi Nedvězí. Při skvělé večeři a sklence vína se však stále hovor točil okolo vozidel ISUZU, což je podstatné. Všichni se shodli, že předváděné vozy si v ničem nezadají se svými evropskými konkurenty. Mnozí z nás ani netuší, že nám pod kapotou našeho miláčka přede právě motor ISUZU, které japonská motorárna včetně převodovek dodává mnoha světovým automobilkám. Všechny předváděné typy vozů jsou něčím výjimečné, u nákladní řady N a F vznikla široká produktová paleta podvozků pro mnoho druhů užitkových a komunálních vozidel. Značka ISUZU je přátelská nejen ke svým klientům, ale i životnímu prostředí, díky vyspělým technologiím v oblasti konstrukce motorů.

V duchu svěžího větru a napnutých plachet skončila akce ISUZU TOUR následující den na Slapské přehradě, kde organizátoři připravili pro překvapené hosty jízdy na plachetnicích. Určitě v budoucnu ještě uslyšíme mnoho o sympatické značně, která začíná výrazně expandovat na český trh.

Text: Zdeněk Nesveda
Foto: Martina Gonseničová

www.turancar.cz
www.isuzubus.eu
www.isuzutrucks.cz
www.isuzu-motors.cz

Fotografie v rozlišení pro tisk zašleme na vyžádání



















Kontakt:

Zdeněk Nesveda
redakce@praha-tip.cz
www.isuzubus.eu


Vstoupit do diskuse >> | Počet příspěvků: 0

Vydáno: 11. 10. 2011 12:51
Kategorie: Auto-moto
Název zdroje: Green Pear Tip s.r.o. (NEověřený zdroj [?])
PR

Distribucezpráv

>>
Vytvoříme za vás tiskovou zprávu a distribujeme ji 2000 novinářům.
news

Jsemnovinář

Novinářům poskytujeme pouze kvalitní a ověřené informace.
 i 

Jsemnávštěvník

>>
Přečtěte si jedinečné zprávy z první ruky dříve než ostatní.