Česká populace trpí bolestmi zad a hlavy. Tablety proti bolesti už nepomáhají | Tiskovky.info

servis pro novináře


Přihlásit | Registrace
Vytisknout Vytisknout

Tisková zpráva


Česká populace trpí bolestmi zad a hlavy. Tablety proti bolesti už nepomáhají


Praha – Češi stále více trpí bolestmi zad, páteře, kloubů a hlavy. Tyto bolesti jsou způsobeny dlouhodobou prací na počítači a špatným sezením v kanceláři a v autě. Čekací doby u lékařů jsou dlouhé, proto Češi hledají jiné možnosti řešení svých zdravotních problémů. Samoléčení často nefunguje, obracejí se tedy na soukromé odborníky, kteří jim poskytují komplexní vyšetření a rychlé řešení bolestí bez dlouhé čekací doby, která je v nemocnicích.

„Lidé si velmi často stěžují na bolesti zad, krční páteře a hlavy. Tyto bolesti jsou způsobeny současným stylem práce, kdy velkou část pracovní doby lidé tráví na židli u počítače, s telefonem v ruce anebo v autě. Nevhodné sezení, špatný předklon hlavy a strnulá dlouhodobá poloha jsou příčiny vážných zdravotních komplikací,“ popisuje lékařka Kamila Maláčová ze zdravotnického zařízení Aquapalace Balneo & Medical v Praze, jehož služby mohou čerpat klienti prostřednictvím léčebných pobytových programů Aquapalace Hotelu Prague.
Nedávný průzkum zjistil, že téměř čtvrtina Čechů trpí bolestmi svalů či kloubů jedenkrát týdně a častěji. Vadné držení těla a nedostatek pohybů vede ke vzniku funkčních poruch ve svalech a kloubech. Při dlouhodobém přetrvávání vznikají výrůstky v oblasti krční, hrudní a bederní páteře a dochází k rychlému opotřebení meziobratlových plotének. „Svůj podíl na tom má také stres. Vážné problémy mají manažeři, ředitelé, ale také sportovci, učitelé, právníci a dokonce i lékaři,“ říká doktorka Maláčová a dodává, že právě tyto skupiny lidí požadují rychlé a účinné léčení.

Bolestmi trpí i velmi mladí lidé
Následky špatného sezení u počítače se bez léčení a změny proměňují ve vážné celoživotní zdravotní komplikace. Bolesti se objevují i u mladých lidí. „Zvláště nyní po skončení léta nás vyhledávají lidé, abychom jim pomohli od bolesti. Důležitá je diagnóza a správné nastavení léčby a také doporučení změny,“ popisuje lékařka Maláčová, která denně přijímá několik pacientů – klientů.
Podle fyzioterapeutky Radky Beranové velmi pomáhá vodoléčba a celotělové vířivé lázně. „Tato relaxace je velmi účinná léčba, která uvolňuje svalové napětí. V mozku je limbický systém, který řídí emoce a zároveň svalový tonus. Uvolnění od psychického napětí je úzce propojené se svalovým napětím,“ popisuje lékařka Maláčová z Aquapalace Balneo & Medical.
U české populace dochází k velkému nárůstu bolesti pohybového aparátu. Tablety proti bolesti nejsou žádným řešením. Efektivnější a trvalé řešení je spolupráce s odborníky, kteří přímo na míru nastaví rehabilitace a zdravotní program. „Tato investice se vám vrátí v podobě života bez bolesti. Často stačí několik změn a léčebných kúr,“ uzavírá Maláčová.








Kontakt:

Tomáš Zdechovský
Jednatel
info@commservis.com
734 335 909


Vstoupit do diskuse >> | Počet příspěvků: 0

Vydáno: 11. 10. 2011 8:50
Kategorie: Zdraví a zdravotnictví
Název zdroje: Agentura Commservis.com (ověřený zdroj [?])
Popis zdroje:
Komunikační a public relations agentura specializující se manažerské vzdělávání, public relations, krizovou komunikaci a mediální obhajoby, politickou komunikaci, outdoor/teambuilding, tvorbu marketing strategií, image, výzkumy a analýzy. Jazykové kurzy pro firmy, instituce a manažery: angličtina, němčina, italština, francouzština, španělština ve třech úrovních pokročilosti.
PR

Distribucezpráv

>>
Vytvoříme za vás tiskovou zprávu a distribujeme ji 2000 novinářům.
news

Jsemnovinář

Novinářům poskytujeme pouze kvalitní a ověřené informace.
 i 

Jsemnávštěvník

>>
Přečtěte si jedinečné zprávy z první ruky dříve než ostatní.