Cementárna v Radotíně přivítala rekordní počet návštěvníků | Tiskovky.info

servis pro novináře


Přihlásit | Registrace
Vytisknout Vytisknout

Tisková zpráva


Cementárna v Radotíně přivítala rekordní počet návštěvníků


V sobotu 24. září 2011 uspořádala společnost Českomoravský cement, a.s. v závodě v Radotíně Den otevřených dveří. Tato již tradiční událost přilákala více než 1300 návštěvníků, což je oproti minulé akci v roce 2006 téměř dvojnásobek. Letošní Den otevřených dveří se navíc pojil s významným výročím - 50 let cementárny v Radotíně a také 140 let výroby cementu v Praze.

Den otevřených dveří probíhal za plného provozu, u jednotlivých výrobních areálů byly umístěny informační stánky, panely a proškolení zaměstnanci, kteří seznamovali návštěvníky s problematikou výroby cementu. Hosté se mohli pohybovat po celé cementárně, a to pěšky nebo turistickým vláčkem. Organizátoři mysleli i na děti a připravili pro ně „dětský ráj“ se spoustou atrakcí. Zpestřením se stalo i stanoviště Městské policie s ukázkou výcviku služebních koní, stejně tak jako výstava nerostů či fotografií a filmového dokumentu o historii výroby cementu v Praze. Součástí informačního letáčku, který dostal každý při vstupu do areálu, byl i krátký znalostní test, jehož výherci získali atraktivní ceny. Ale s prázdnou neodcházeli ani ostatní – drobné dárky si odnesli všichni účastníci Dne otevřených dveří.

Cílem akce bylo nejen seznámit veřejnost s výrobním procesem v Radotíně, ale také prezentovat, co všechno dělá cementárna pro to, aby vliv výrobní činnosti na okolní prostředí byl co nejnižší.

Cementárna Radotín je jedním ze tří závodů akciové společnosti Českomoravský cement, největšího výrobce cementu v České republice. Společnost je součástí nadnárodní skupiny HeidelbergCement, která se řadí k předním výrobcům stavebních hmot ve světě.

V Radotíně, 26. září 2011







Kontakt:

Lukáš Volša
Vedoucí komunikace
lukas.volsa@cmcem.cz
www.cmcem.cz
420544122343


Vstoupit do diskuse >> | Počet příspěvků: 0

Vydáno: 6. 10. 2011 9:17
Kategorie: Zábava
Název zdroje: Českomoravský cement, a.s. nástupnická společnost (ověřený zdroj [?])
Popis zdroje:
Českomoravský cement je největším výrobcem cementu v ČR a je součástí nadnárodní skupiny HeidelbergCement. Svým zákazníkům nabízí klasické cementy portlandské, struskové, s vápencem, se zvýšenou síranovou odolností a cementy pro cementobetonové kryty vozovek. Nově nabízí portlandské směsné cementy s nižší energetickou náročností na výrobu. Pro výstavbu úsporných a k životnímu prostředí šetrných staveb uvádí na trh inovativní produkty TioCem a ThermoCem.
PR

Distribucezpráv

>>
Vytvoříme za vás tiskovou zprávu a distribujeme ji 2000 novinářům.
news

Jsemnovinář

Novinářům poskytujeme pouze kvalitní a ověřené informace.
 i 

Jsemnávštěvník

>>
Přečtěte si jedinečné zprávy z první ruky dříve než ostatní.