Společnost GE uzavřela průlomovou smlouvu s AB Group k projektu kogenerace a využití odpadního tepla za více než 50 milionů dolarů | Tiskovky.info

servis pro novináře


Přihlásit | Registrace
Vytisknout Vytisknout

Tisková zpráva


Společnost GE uzavřela průlomovou smlouvu s AB Group k projektu kogenerace a využití odpadního tepla za více než 50 milionů dolarů


• Plán společností GE a AB Group usnadňuje zemědělským podnikům přizpůsobit se limitům výkupních cen, a tak podporuje iniciativu Evropské unie 20-20-20 týkající se obnovitelných zdrojů energie. • Inovativní kombinace technologií zajišťuje maximální produkci energie při minimální spotřebě paliva • Největší zakázka společnosti GE na technologii Clean CycleTM od zakoupení této technologie pro využití odpadního tepla společnosti Calnetix Power Solutions v roce 2010

JENBACH, RAKOUSKO – 20. září 2011 – Společnost GE (NYSE: GE) oznámila, že dosáhla průlomové dohody a uzavřela tříletou rámcovou smlouvu s AB Group, evropskou společností zabývající se vývojem kogeneračních technologií. Cílem spolupráce je poskytnout zemědělským projektům na využití bioplynu po celé Evropě inovativní kombinaci plynových motorů Jenbacher společnosti GE a jednotek na využití odpadního tepla Clean CycleTM. Očekává se, že projekt přinese příjmy ve výši až 50 milionů dolarů. Čím dál více zemědělských podniků projevuje zájem o instalaci moderních kogeneračních systémů podporujících iniciativu Evropské unie 20-20-20, jejímž cílem je zvýšit do roku 2020 podíl obnovitelných energetických zdrojů na spotřebě energie v rámci EU na 20 procent.

„Zakoupení technologií na využití odpadního tepla společnosti Calnetix Power Solutions nám umožnilo navázat spolupráci s prominentními společnostmi jako je právě AB Group. Naším cílem je poskytovat inovativní řešení usnadňující našim zákazníkům pokrývat rostoucí poptávku po energii a efektivitě a zároveň dodržovat čím dál přísnější ekologické směrnice,“ uvedl Rafael Santana, prezident a výkonný ředitel divize plynových motorů společnosti GE Energy.

Projekt představuje největší zakázku na integrované řešení kombinující motory na bioplyn Jenbacher společnosti GE a technologii Clean Cycle od zakoupení této technologie na využití odpadního tepla společnosti Calnetix Power Solutions v roce 2010.

„Kogenerace představuje hlavní oblast našeho působení a dlouhodobá spolupráce se společností GE je pro náš úspěch velice důležitá. Společnost GE nám v podobě kombinace inovativních a spolehlivých plynových motorů Jenbacher a jednotek na využití odpadního tepla Clean Cycle poskytuje pokročilé technologie i znalosti, které nám umožňují nabízet našim zákazníkům působícím v zemědělství pokročilá řešení pokrývající jejich potřeby a zároveň zmírňující dopad na životní prostředí. Je to tak výhodné pro všechny,“ říká Angelo Baronchelli, zakladatel AB Group.

AB Group pro tento projekt na kogenerační technologie pro zemědělské podniky zkombinuje jednotky Clean Cycle s plynovými motory GE Jenbacher. Každý takovýto systém je schopen vyprodukovat 999 kilowattů (kW) elektrické energie a 402 kW tepelné energie. Objem vyrobené energie tohoto integrovaného systému byl úmyslně omezen těsně pod hranicí 1 megawattu (MW), neboť v Itálii jsou pro energetické projekty produkující méně než 1 MW stanoveny nejvyšší výkupní ceny. Integrovaný systém tak zemědělským podnikům umožní tuto situaci naplno využít.

Kombinace plynových motorů Jenbacher a jednotek na využití odpadního tepla Clean Cycle
o výkonu 125kW utváří výkonný systém dosahující až 10 procentního zvýšení objemu vyprodukované energie a 10 procentního snížení objemu biomasy potřebného pro kogeneraci na bioplyn. Nový systém rovněž produkuje méně Nox (450 mg/Nm3) a CO (500 mg/Nm3). Jako primární palivo využívá nový systém bioplyn, vyráběný z prasečího a kravského hnoje, kukuřice a jiných plodin. Efektivnější výroba bioplynu pomáhá snížit náklady na produkci energie z bioplynu. Systém Clean Cycle mění odpadní teplo na elektřinu. Elektrická energie vyprodukovaná tímto systémem pak může být využita například v čistírnách odpadních vod nebo dodávána do veřejné rozvodné sítě.








Kontakt:

Michal Krása
Office manager
michal.krasa@grayling.com
www.grayling.cz
224 251 555


Vstoupit do diskuse >> | Počet příspěvků: 0

Vydáno: 29. 9. 2011 16:40
Kategorie: Ekonomika
Název zdroje: Grayling (ověřený zdroj [?])
Popis zdroje:
Grayling patří k předním poradenským společnostem v oboru Public Relations a Public Affairs v České republice. Česká pobočka byla otevřena v roce 1993 a zůstává jednou z mála firem, které zajišťují kompletní portfolio konzultantských služeb s využitím mezinárodních zkušeností tak, aby nabízená řešení co nejlépe vyhovovala místnímu trhu.
PR

Distribucezpráv

>>
Vytvoříme za vás tiskovou zprávu a distribujeme ji 2000 novinářům.
news

Jsemnovinář

Novinářům poskytujeme pouze kvalitní a ověřené informace.
 i 

Jsemnávštěvník

>>
Přečtěte si jedinečné zprávy z první ruky dříve než ostatní.