Spotřebitelský test motorových aditiv odhalil nebezpečné výrobky | Tiskovky.info

servis pro novináře


Přihlásit | Registrace
Vytisknout Vytisknout

Tisková zpráva


Spotřebitelský test motorových aditiv odhalil nebezpečné výrobky


Stále více spotřebitelů se nás ptá na záhadné aditivum GreenGas, výrobek nejasného původu, nesprávně označovaný jako „německé Flashlube“ či „polské Flashlube“. Abychom všem spotřebitelům ukázali zásadní rozdíly obou produktů, provedli jsme jednoduchý spotřebitelský test. Zkoumání jsme podrobili jak aditiv GreenGas, tak i k němu dodávaný dávkovač GreenADD. Srovnali jsme je se značkovými australskými produkty Flashlube. To je totiž jediný skutečný originál s třicetiletou historií.

Vedle nejznámějších motorových aditiv, která na náš trh dodává australský výrobce Flashlube, je v nabídce i několik dalších druhů aditiv. Vzhledem k prestižnímu postavení, které si však motorová aditiva firmy Flashlube za uplynulých třicet let vydobyly, jsou právě aditiva Flashlube nejčastěji atakována nejrůznějšími značkovými napodobiteli. Je proto důležité, aby spotřebitelé byli dobře informováni.

Jak už společnost Flashlube před časem uvedla ve varování spotřebitelům aditiv, některé autoservisy nabízejí svým zákazníkům jakési „německé nebo polské Flashlube“. Vůči takovému zavádějícímu jednání se držitelé značky aditiv Flashlube samozřejmě ohradili. „Žádné německé Flashlube neexistuje, stejně jako neexistuje české šampaňské, slovenská Becherovka nebo německá Plzeň. Flashlube není druh aditiva, je to produktová značka, která je na trhu přes třicet let,“ říká pan Jaroslav Vomočil, tuzemský zástupce společnosti Flashlube.

Výrobky, které jsou prezentovány jako „německé nebo polské Flashlube“ či jinak podobně, poškozují dobré jméno kvalitních originálních aditiv Flashlube. Nejde však jen o právní problém. Z hlediska ochrany spotřebitele by měli být chráněni hlavně spotřebitelé.

Srovnání deklarovaných vlastností aditiv Flashlube a GreenGas

Abychom zjistili rozdíly mezi originálními aditivy Flashlube a aditivem GreenGas, který je na území České republiky jako „německé nebo polské Flashlube“ některými prodejci opakovaně nabízen, podrobili jsme oba produkty podrobnějšímu zkoumání. Rozdíly uvádíme v následující tabulce. Obě zkoumaná motorová aditiva jsou určena k promazávání motorů s pohonem na LPG / CNG a jsou rovněž doporučována do benzinových motorů a historických vozidel se zážehovými motory.

Tabulku a zjištění najdete na adrese http://www.ochranamotoru.cz/tz-aditiva-flashlube-cz/110927-tz-test-aditiva-greengas-dvakovace-greenadd.php

Videozáznam z testu můžete zhlédnout na videu http://www.Youtube.com/OchranaMotoru

Srovnání dávkovacích souprav Flashlube a GreenADD

Vzhledem k tomu, že řada řidičů používá k usnadnění dávkování automatizované dávkovače aditiv, srovnali jsme rovněž dávkovač Flashlube Lubrication Kit a dávkovač GreenADD. Výsledky vidíte v následující tabulce.

Tabulku a zjištění najdete na adrese http://www.ochranamotoru.cz/tz-aditiva-flashlube-cz/110927-tz-test-aditiva-greengas-dvakovace-greenadd.php

Závěr testu obou aditiv a dávkovacích souprav

Aditivum GreenGas je směs neznámého původu. Nesplňuje základní informační požadavky pro tuzemské spotřebitele. Především však obsahuje prvky, jejichž chemické vlastnosti jsou v přímém rozporu s účelem skutečných aditiv. GreenGas je hořlavý. Motor vozidla tedy nemůže ochránit, ale může naopak přispět k jeho devastaci. Ve spojení s primitivním dávkovačem GreenADD může vznikat další riziko už tím, že řidič do motorového prostoru umísťuje 450ml láhev s hořlavým obsahem.

Pokud používáte některý z dávkovačů Flashlube, výrobce rozhodně nedoporučuje a neschvaluje používání dávkovací soupravy GreenADD (nebo jakékoli jiné soupravy) k dávkování aditiva Flashlube Valve Saver Fluid. Z výše uvedeného srovnání je to praktické a logické varování pro všechny spotřebitele. Flashlube souprava byla speciálně vytvořena pro aplikaci aditiva Flashlube Valve Saver Fluid. Jemný filtr, průměr mosazných a měděných trubiček i průměr podtlakové hadice a jiná specifická konstrukční řešení zajišťují správnou funkčnost a spolehlivost.

Motorová aditiva Flashlube jsou nehořlavá. Díky tomu, že v motoru neshoří a protože obsahují drahé složky, vytvářejí ochranný film na ventilových sedlech. Spokojenost dosvědčují zákazníci z celého světa.

Další informace najdete na stránkách autorizovaného dovozce.







Kontakt:

Zdeněk Bauer
šéfeditor
info@abcRedakce.cz
+420 777 865 264
+420 257 325 117


Vstoupit do diskuse >> | Počet příspěvků: 0

Vydáno: 29. 9. 2011 11:50
Kategorie: Auto-moto
Název zdroje: abcRedakce.cz (ověřený zdroj [?])
Popis zdroje:
Ghostwritingová, rešeršní a komunikační agentura abcRedakce.cz zajišťuje kompletní práce spojené s vyhledáváním, zpracováním, publikováním a distribucí požadovaných informací. Zabezpečuje hloubkové archivní i marketingové rešerše, business research, monitoring médií i výzkumy veřejného mínění. Poskytuje standardní redakční služby (editace, copy editing, jazykové korektury) i specializovaný servis (ghostwriting, copywriting a další formy psaní textů a tvorby obsahu na zakázku). Zajišťuje komplexní marketingovou komunikaci a související konzultace pro internet i ostatní média.
PR

Distribucezpráv

>>
Vytvoříme za vás tiskovou zprávu a distribujeme ji 2000 novinářům.
news

Jsemnovinář

Novinářům poskytujeme pouze kvalitní a ověřené informace.
 i 

Jsemnávštěvník

>>
Přečtěte si jedinečné zprávy z první ruky dříve než ostatní.