Byty RPG byly, jsou a budou domovem slušných lidí | Tiskovky.info

servis pro novináře


Přihlásit | Registrace
Vytisknout Vytisknout

Tisková zpráva


Byty RPG byly, jsou a budou domovem slušných lidí


V posledních několika týdnech se začaly Havířovem, Karvinou i některými dalšími městy Moravskoslezského kraje šířit zvěsti o tom, že společnost RPG Byty, s.r.o. plánuje sestěhovat do svých bytů tzv. „nepřizpůsobivé občany“ z jiných částí republiky. Celá realitní skupina RPG Real Estate se od těchto poplašných zpráv jednoznačně distancuje. Jedná se o naprosto vykonstruované lži a účelově šířené fámy, jejichž cílem je pouze vyvolat nepokoje mezi obyvateli našeho regionu.

„Jako vlastník a pronajímatel máme zájem na tom, aby v našich domech bydleli pouze takoví lidé, kteří respektují zákony a společenské normy naší země. Proto jsou také zájemci o nájemní bydlení v bytech RPG důkladně prověřováni a zhruba třetina je jich pro nesplnění přísných kritérií odmítána,“ řekl dnes Petr Handl, ředitel pro vnější vztahy realitní skupiny RPG Real Estate. Podle něj má společnost ve svých nájemních smlouvách zakotveny citelné finanční sankce za porušování domovního řádu, které mohou vyvrcholit až výpovědí z nájmu. Je také významně omezen počet lidí, kteří mohou bydlet v jednom bytě, a stanovena povinnost hlášení počtu osob.

„V našich smlouvách jsou tak již nyní zakotvena všechna preventivní opatření, po jejichž zavedení starostové severočeských měst teprve volají,“ pokračoval Handl. „Tato opatření by měla napomoci tomu, aby se nemovitosti RPG Byty nestaly pro tzv. „nepřizpůsobivé občany“ atraktivním cílem. Počet volných bytů v Havířově navíc není nijak zvlášť výjimečný – neobsazených je zhruba 1,7% z místního bytového portfolia čítajícího zhruba 12 tisíc byt, což představuje běžnou míru obnovy nájemních smluv,“ dodal Petr Handl.

Společnost RPG Byty investovala do regenerace svého bytového fondu již více než 7 miliard korun a další více než 3 miliardy vynaloží na opravy domů a bytů v příštích třech letech. „Všechny tyto prostředky jsou vynakládány na zkvalitňování života všech slušných nájemníků. Bylo by proto naprosto nelogické obsazovat byty lidmi, kteří by je zanedlouho opět zničili. Nic takového nikdy nebylo, není a nebude naším záměrem,“ vysvětluje Petr Handl.

S vedením měst, na jejichž území se nachází sociálně problematické lokality, společnost RPG Byty již několik let spolupracuje. Účastní se pravidelných pracovních skupin a kromě samotných oprav domů se podílí i na všech dalších aktivitách vedoucích ke zlepšování situace, ať již jsou to stovky kontrol domů a nájemníků v rámci programů „Nulová tolerance“, zajišťování bezpečnosti a pořádku nebo prevence kriminality. Do těchto projektů jsou zapojeny jak neziskové organizace, tak terénní koordinátoři, pracovníci sociálních odborů i městská, republiková a cizinecká policie. „Rádi bychom do těchto projektů nově přizvali i členy občanských komisí, které se zúčastnily jednání na havířovské radnici,“ říká Petr Handl.

„Revitalizace sociálně vyloučených lokalit je běh na dlouhou trať a nevyřeší se žádnými demonstracemi ani manifestacemi na náměstích. Vyřeší se jedině spoluprací všech zainteresovaných a za předpokladu, že se do práce zapojí i ti, komu je pomoc určena, tedy samotní obyvatelé. A právě to se již na řadě míst daří. Společnost RPG Byty, s.r.o. proto apeluje na všechny obyvatele našeho regionu a zejména na jeho politickou reprezentaci, aby nepřipustili eskalaci napětí a vznik nepokojů. Ignorujte populisty z řad rasistů a extrémistů, kteří chtějí zneužit stávajícího sociálního napětí a vyvoláváním nepokojů zničit dlouhodobou práci stovek lidí, kterým nejde jen o plané řečnění, ale o skutečné řešení,“ uzavřel Petr Handl.








Kontakt:

Petr Handl
ředitel pro vnější vztahy realitní skupiny RPG Real
phandl@rpgre.eu
www.rpgbyty.cz
+420724941419
+420596262475


Vstoupit do diskuse >> | Počet příspěvků: 0

Vydáno: 22. 9. 2011 14:24
Kategorie: Ostatní
Název zdroje: Realitní skupina RPG Real Estate (NEověřený zdroj [?])
Popis zdroje:
Realitní skupina RPG Real Estate vznikla v polovině roku 2006 v důsledku transformace těžební společnosti OKD, a.s. Do portfolia RPG Real Estate přešel majetek a aktivity nesouvisející s těžební činností. Pod značku RPG Real Estate patří společnosti RPG Byty, RPG RE Commercial, RPG RE Land, RPG RE Management a RPG Služby. Skupina dnes vlastní a spravuje významný majetek, jehož součástí jsou obytné domy, nebytové prostory, komerční objekty, hotely i rozsáhlé pozemky převážně na území Moravskoslezského kraje.

PR

Distribucezpráv

>>
Vytvoříme za vás tiskovou zprávu a distribujeme ji 2000 novinářům.
news

Jsemnovinář

Novinářům poskytujeme pouze kvalitní a ověřené informace.
 i 

Jsemnávštěvník

>>
Přečtěte si jedinečné zprávy z první ruky dříve než ostatní.