Jak na zažívací problémy u miminek? | Tiskovky.info

servis pro novináře


Přihlásit | Registrace
Vytisknout Vytisknout

Tisková zpráva


Jak na zažívací problémy u miminek?


Celý život musíme odolávat velkému množství škodlivých vlivů. V tomto boji nám pomáhá imunitní systém, který se projevuje přirozenou obranyschopností organismu. Tento úkol bývá nelehký zejména pro naše nejmenší, proto je dobré jejich imunitní systém podpořit probiotiky. Nezralý a křehký imunitní systém může být příčinou zažívacích obtíží miminek. Mezi nejčastější zažívací problémy patří především průjem kojenců, zácpa kojenců a dětské koliky.

Přirozený obranný systém sídlí z největší části v trávicím ústrojí. Střevní mikroflóru tvoří více než 500 různých druhů bakterií a chrání nás před cizími a nepřátelskými bakteriemi a viry. Právě probiotika pomáhají udržet rovnováhu bakterií ve střevě a stabilizují dokonalou střevní mikroflóru.

K prvnímu osídlení trávicího traktu probiotickými bakteriemi dochází při porodu. V další fázi života se probatika dostávají do těla s mateřským mlékem, které přirozeně probiotika obsahuje. Po zbytek života je přijímáme běžně s potravou. Probiotické bakterie se vyskytují především v kysaných mléčných výrobcích - v jogurtech, kefírech apod. Jsou to hlavně různé kmeny rodu Laktobacillus a Bifidobacterium.

zácpa kojencůProbiotika jsou pro člověka velmi přínosná. Pomáhají totiž při potížích trávicího ústrojí, jako je nadýmání, poruchy trávení, průjem kojenců, zácpa kojenců nebo dětské koliky, dále také při bolestech hlavy či alergiích. A především posilují imunitu a obranyschopnost člověka.

Vhodné je užívání probiotik již v době těhotenství. Budoucí maminka tak nejen ochraňuje sebe, ale také se výrazně podílí na budování imunitního systému svého potomka.

Jedním z přirozených způsobů, jak posílit přirozenou obranyschopnost dítěte mohou být Probiotické kapky Bio Gaia, které obsahují patentovaný druh mléčné bakterie Lactobacillus reuteri Protectis. Tento kmen bakterie má humánní původ, byl izolován z mateřského mléka žen.







Vstoupit do diskuse >> | Počet příspěvků: 0

Vydáno: 22. 9. 2011 11:31
Kategorie: Zdraví a zdravotnictví
Název zdroje: Ferring (NEověřený zdroj [?])
PR

Distribucezpráv

>>
Vytvoříme za vás tiskovou zprávu a distribujeme ji 2000 novinářům.
news

Jsemnovinář

Novinářům poskytujeme pouze kvalitní a ověřené informace.
 i 

Jsemnávštěvník

>>
Přečtěte si jedinečné zprávy z první ruky dříve než ostatní.