Psychiatra propouštíme kvůli neobvyklému propisování léků a ztrátovému hospodaření | Tiskovky.info

servis pro novináře


Přihlásit | Registrace
Vytisknout Vytisknout

Tisková zpráva


Psychiatra propouštíme kvůli neobvyklému propisování léků a ztrátovému hospodaření


Kyjov - Vedení Kyjovské nemocnice se dnes ostře ohradilo proti některým informacím v médiích, které se objevily v souvislosti se zrušením psychiatrické ambulance Jaroslava Klimenta a jeho propuštění. V žádném případě se nejedná o šikanu, ale o logickou reakci na sérii pochybení, na které se přišlo při auditu.

„Například za sedm měsíců byla překročena preskripce léků o neuvěřitelných 435 tisíc Kč a na receptech propsal 2.374.425,- Kč, což je 4,25% všech předepsaných léků v nemocnici. Navíc je jeho ambulance jen za letošní rok ve ztrátě 119.171 Kč a v roce 2010 to bylo za stejnou dobu téměř čtvrt milionů korun, na což byl lékař opakovaně písemně upozorněn,“ uvedl ekonomický náměstek ředitele David Koribský. „Ve své soukromé ambulanci v Hodoníně nejspíše takto špatně nehospodaří,“ dodal náměstek Koribský.

Doktor pracuje na tři čtvrtě výkonu, placený má celý úvazek
Doktor Kliment je placen v nemocnici na plný úvazek. „Z auditu jeho výkonů, který si nemocnice ve spolupráci s pojišťovnami zpracovala, však vyplývá, že doktor Kliment pracuje v nemocnici pouze na tříčtvrteční úvazek,“ podotkl ředitel Nemocnice Kyjov Josef Pejchl. Nemocnice s Jaroslavem Klimentem navíc v současné době řeší závažné porušení pracovní kázně, když byl přistižen v pracovní době mimo pracoviště.
Podle vedení nemocnice bude psychiatrická ambulance i přes odchod Jaroslava Klimenta nadále provozována a psychiatrická péče v kyjovské nemocnici zajišťována. „Péče bude zajištěna minimálně tak, jak byla doposud, s tou výjimkou, že nebude provozována zaměstnancem nemocnice, ale kvalitním externím lékařem,“ uzavřel ředitel Josef Pejchl.








Kontakt:

Tomáš Zdechovský
Jednatel
info@commservis.com
734 335 909


Vstoupit do diskuse >> | Počet příspěvků: 0

Vydáno: 19. 9. 2011 15:42
Kategorie: Ekonomika
Název zdroje: Agentura Commservis.com (ověřený zdroj [?])
Popis zdroje:
Komunikační a public relations agentura specializující se manažerské vzdělávání, public relations, krizovou komunikaci a mediální obhajoby, politickou komunikaci, outdoor/teambuilding, tvorbu marketing strategií, image, výzkumy a analýzy. Jazykové kurzy pro firmy, instituce a manažery: angličtina, němčina, italština, francouzština, španělština ve třech úrovních pokročilosti.
PR

Distribucezpráv

>>
Vytvoříme za vás tiskovou zprávu a distribujeme ji 2000 novinářům.
news

Jsemnovinář

Novinářům poskytujeme pouze kvalitní a ověřené informace.
 i 

Jsemnávštěvník

>>
Přečtěte si jedinečné zprávy z první ruky dříve než ostatní.