Vánoce, na které budete dlouho vzpomínat | Tiskovky.info

servis pro novináře


Přihlásit | Registrace
Vytisknout Vytisknout

Tisková zpráva


Vánoce, na které budete dlouho vzpomínat


Adventní věnec nám zvěstuje skutečnost, že za čtyři neděle se budou slavit vánoční svátky. Po zapálení i čtvrté svíčky jsou vánoce buď ten den, nebo během dalších šesti dnů.

Adventní věnec nám zvěstuje skutečnost, že za čtyři neděle se budou slavit vánoční svátky. Po zapálení i čtvrté svíčky jsou vánoce buď ten den, nebo během dalších šesti dnů. Proč se vlastně zapalují svíčky na věnci a od kdy? To vše se dozvíte na stránkách kouzelnevenoce.cz. V tomto krásném období, které připadá na konec našeho roku, jsou na sebe lidé hodní a měli by si navzájem pomáhat. Je to doba odpouštění. V žádné domácnosti by neměl chybět vánoční stromeček, který může být jak z jedličky, smrčku či borovičky. Dnes se již rozmáhají i jiné z ciziny dovezené jehličnany. Typickým Českým jehličnanem, který se používá na vánoce, je jedlička, protože tolik neopadává a příliš nepíchá. Dnes se hodně rozmohly umělé stromky, z kterých není nepořádek.
Způsob přípravy vánočního cukroví
V žádné domácnosti by nemělo chybět vánoční cukroví, které se začíná péci o první adventní neděli. Dnes, protože ženy již nemají tolik času cukroví sami péci, se hodně cukroví kupuje a to buď od známých, kteří mají čas nebo od různých firem. Mnohé domácnosti to ještě řeší tak, že se domluví s babičkami, které jsou již v důchodu a pečou jim oni. Vánoce by však nebyli to pravé, kdyby si každá hospodyňka sama neupekla alespoň vanilkové rohlíčky, kterými provoní celou domácnost. Je však i dost druhů nepečeného cukrový, které dokážou zhotovit naše děti. Nebojte se tedy děti zapojit do příprav na vánoční svátky.
České zvyky, které se na Vánoce dělají
Nikdy nezapomínejte, proč se vánoce začali slavit. Zároveň také připomínejte našim českým dětem, že jim dárky, na které se těší celý večer, nosí Ježíšek a nikoliv médii popularizovaný Santa či dokonce Mrazík. Než usednete s celou rodinou ke štědrovečernímu stolu, nezapomeňte po zásluze odměnit svá hospodářská zvířata či domácí mazlíčky. Zároveň vzpomeňte i na ptáčky a dejte jim nějaký ten zob do krmítka. Po večeři, před samotným rozbalováním dárků si můžete rozkrojit jablko, abyste zjistili, jestli bude příští rok dobrý. Dále můžete pouštět lodičky nebo lít olovo. Naši předci to dělali každé vánoce, tak na to nezapomínejme.








Vstoupit do diskuse >> | Počet příspěvků: 0

Vydáno: 16. 9. 2011 13:39
Kategorie: Zábava
Název zdroje: Lepidus (NEověřený zdroj [?])
PR

Distribucezpráv

>>
Vytvoříme za vás tiskovou zprávu a distribujeme ji 2000 novinářům.
news

Jsemnovinář

Novinářům poskytujeme pouze kvalitní a ověřené informace.
 i 

Jsemnávštěvník

>>
Přečtěte si jedinečné zprávy z první ruky dříve než ostatní.