Petra Janů zazpívá pro Drachtinku | Tiskovky.info

servis pro novináře


Přihlásit | Registrace
Vytisknout Vytisknout

Tisková zpráva


Petra Janů zazpívá pro Drachtinku


Babí léto s Drachtinkou se přehouplo do své druhé poloviny a milovníci české hudby se mohou těšit na neděli 18. září, kdy od 14 hodin vystoupí v hlineckém kostele Petra Janů v doprovodu pianisty Karla Štolby. Koncertem oblíbené zpěvačky však Babí léto s Drachtinkou nekončí.

Benefiční koncerty v hlineckém kostele Narození Panny Marie se staly tradicí. V minulosti zde vystoupili například Marie Rottrová či Pavel Šporcl. „Jsme velice rádi, že na české hudební scéně existují interpreti, kteří jsou ochotni vystoupit bez nároku na honorář. Nám tím pomáhají naplňovat účel veřejné sbírky a publiku přináší příjemný kulturní zážitek,“ dodal ke koncertu Marek Bíško, ředitel Domova seniorů Drachtinka.
Odpolední matiné Petry Janů je vyvrcholením kulturních akcí pro hlineckou Drachtinku. Koncertem však Babí léto s Drachtinkou nekončí, až do 30. září si mohou zájemci přímo v domově seniorů prohlédnout výstavu fotografií Václava Hromka. Tématem expozice jsou „Dny slunečné i ty jiné.“ Vzhledem k tomu, že se jedná o prodejní výstavu, mohou si návštěvníci fotografie, které je zaujmou, zakoupit. Výtěžek z prodeje i z dobrovolného vstupného bude věnován do veřejné sbírky, ta je určena na vybudování Víceúčelového parku v blízkosti Domova seniorů Drachtinka.
Vstupenky na benefiční matiné Petry Janů jsou v prodeji v recepci Domova seniorů Drachtinka a v Informačním centru Hlinsko. Nebudou-li všechny vstupenky prodány, budou mít návštěvníci možnost zakoupit je přímo před akcí.
HLAVNÍ PARTENR: PR1.cz, s.r.o.
MEDIÁLNÍ PARTNEŘI: Chrudimský deník, Český rozhlas Pardubice, Rádio Blaník, Life4us.cz
SPONZOŘI: Mlékárna Hlisnko, s.r.o., Lom Matula a.s., Instav a.s., Husqvarna Česko, s.r.o., AG FOODS Group a.s., Hovorka Catering, s.r.o., Garantis Pardubice, Tiskárna H.R.G. spol. s r.o., Tiskárna Grafies, a.s., Tiskárna Martin Peroutka, LINET spol. s r.o., Nadace Komerční banky, a.s. – Jistota, FRANTISEK.eu, Pivovar Rychtář – Cervesia, s.r.o.
PARTNEŘI: Římskokatolická farnost Hlinsko, Soubor lidových staveb Vysočina, Městské informační centrum Hlinsko, Základní umělecká škola Hlinsko
UMĚLCI A PRODUKCE: Petra Janů, Karel Štolba, Agentura Michal Zelenka – POP KONCEPT, Václav Hromek, Dechový soubor Hlienčanka, Dětský folklórní soubor Vysočánek, Petr Pavlík








Kontakt:

Markéta Janečková
marketa.janeckova@pr1.cz
www.drachtinka.cz


Vstoupit do diskuse >> | Počet příspěvků: 0

Vydáno: 15. 9. 2011 14:34
Kategorie: Kultura
Název zdroje: Domov seniorů Drachtinka (NEověřený zdroj [?])
PR

Distribucezpráv

>>
Vytvoříme za vás tiskovou zprávu a distribujeme ji 2000 novinářům.
news

Jsemnovinář

Novinářům poskytujeme pouze kvalitní a ověřené informace.
 i 

Jsemnávštěvník

>>
Přečtěte si jedinečné zprávy z první ruky dříve než ostatní.