Boj s obtížným hmyzem vyřeší odborníci | Tiskovky.info

servis pro novináře


Přihlásit | Registrace
Vytisknout Vytisknout

Tisková zpráva


Boj s obtížným hmyzem vyřeší odborníci


Takřka nesmrtelní rusi, švábi, moli, komáři i štěnice sající lidskou krev. Nájemníci mnohých bytů a komerčních prostorů vedou nekonečný boj s obtížným hmyzem.

Deratizační firmy většinou hubí štěnice, ale i bodavý hmyz jako sršně nebo vosy, které bývají nejenom v rodinných domech, ale i v panelácích. Právě štěnice jsou nejinvazivnějším druhem letošního roku. Lidé si je přivážejí z dovolených. Z hotelů, autobusů, letadel. V bytech se drží především v postelích a čalouněném nábytku.

Hubení hmyzu odborníky
Jak probíhá hubení nežádoucího hmyzu? „Nejdříve celý byt prohlédneme, zjistíme, kde jsou ohniska hmyzu, a pak je chemickým postřikem ošetříme. Někdo byt celý vyklízí, my doporučujeme s nábytkem příliš nehýbat, protože se štěnice ještě víc rozlezou. Vhodné je nábytek jen opatrně rozebrat, převrátit matrace a podobně,“ uvádí paní Zavadilová ze společnosti Ekosan servis, s.r.o. s tím, že k vyhubení štěnic stačí obvykle jeden zásah, někdy se ale specialisté musejí po čtyřech až šesti týdnech znovu vrátit. To proto, že v bytě se nachází už několikátá generace štěnic a vajíčka mohou být nakladena v prostorách, kam se při prvním zásahu přípravek nemohl dostat. Podle Marie Zavadilové se přibližně devadesát procent lidí nejprve snaží vyhubit hmyz sami, čímž ale ve většině případech nedosáhnou požadovaného výsledku a někdy se podaří tímto neodborným zásahem vytvořit ještě větší odolnost vůči používaným přípravkům.

Druhy nežádoucího hmyzu
Jak vypadají a čím jsou zajímavé nejobtížnější druhy hmyzu? Rusi domácí jsou podle zoologa Muzea jihovýchodní Moravy ve Zlíně Dušana Trávníčka přibližně deset až patnáct milimetrů dlouzí členovci s dlouhýma nohama. „Kdyby byla atomová válka, tak přežijí. Nezabije je ani radiace. Rus dokonce dokáže několik dnů žít i s utrženou hlavou. Je to jeden z nejstarších a nejúspěšnějších druhů hmyzu na naší planetě,“ připomenul zoolog. „Štěnice domácí jsou přibližně půlcentimetroví, zavalití načervenalí členovci. Sají teplokrevným živočichům, a tedy i člověku, krev. Z úkrytů vylézají v noci. Nakrmí se a pak zase zalezou,“.

Odborné hubení hmyzu zajišťuje po celé České republice společnost Ekosan servis, s.r.o.








Kontakt:

Miroslav Stříška
striska@skymedia.cz
http://www.ekosan.cz


Vstoupit do diskuse >> | Počet příspěvků: 0

Vydáno: 14. 9. 2011 14:25
Kategorie: Ostatní
Název zdroje: SkyMedia (ověřený zdroj [?])
PR

Distribucezpráv

>>
Vytvoříme za vás tiskovou zprávu a distribujeme ji 2000 novinářům.
news

Jsemnovinář

Novinářům poskytujeme pouze kvalitní a ověřené informace.
 i 

Jsemnávštěvník

>>
Přečtěte si jedinečné zprávy z první ruky dříve než ostatní.