Outsourcing tiskových služeb ve školství - více peněz na kvalitní vzdělávání | Tiskovky.info

servis pro novináře


Přihlásit | Registrace
Vytisknout Vytisknout

Tisková zpráva


Outsourcing tiskových služeb ve školství - více peněz na kvalitní vzdělávání


Střední a vysoké školy se stále více věnují i problematice efektivního tisku. Nastavení optimálního tisku dokumentů ve školním prostředí může totiž přinést podstatné úspory v rozpočtu.

Například střední škola Cuyahoga v americkém Ohiu ušetří díky outsourcingu řízených tiskových služeb (MPS) od společnosti Xerox v přepočtu více než 30 milionů korun. V případě této školy se jedná o pětiletý kontrakt, který pokrývá potřeby tisku, skenování a faxování více než 32 000 studentů a odpovídajícího počtu personálu.

„Xerox v našem případě zvolil strategii, která měla okamžitý pozitivní dopad na rozpočet instituce a její snahy o minimalizaci negativních dopadů na životní prostředí. Jen během prvního roku jsme ušetřili v přepočtu téměř 7 milionů korun a snížili jsme spotřebu papíru a energie o 34 procent,“ řekl Al Moran, viceprezident pro marketing, Cuyahoga.

Cesta i pro české školy a univerzity

Přestože se americký vzdělávací systém odlišuje od našeho, i české školy a univerzity mohou těžit z modelu outsourcingu řízených tiskových služeb.

Mezi základní výhody patří:

• Snížení režijních nákladů: Díky nižším nákladům na jednu vytištěnou stránku mohou instituce dosáhnout výrazných úspor při administrativním tisku nebo při tisku rozvrhů, pracovních výkazů nebo vysvědčení.

• Snížení počtu používaných zařízení: Optimalizace počtu zařízení, kdy jsou využívány nákladově efektivní multifunkce, místo jednotlivých malých tiskáren v kancelářích, znamená úspory v oblasti údržby, spotřebního materiálu i odpadového hospodářství.

• Zelený tisk: Ekologické chování vzdělávací instituce má kromě přímých úspor i nepopiratelný vzdělávací efekt na studenty, kteří se mohou seznámit s efektivními cestami k zelenější společnosti.

• Zpřehlednění nákladů: V neposlední řadě získá vzdělávací instituce spolu s modelem MPS i přesný přehled o nákladech jednotlivých oddělení nebo fakult.











Kontakt:

Lenka Karlíková
karlikova@fleishman.com


Vstoupit do diskuse >> | Počet příspěvků: 0

Vydáno: 9. 9. 2011 10:51
Kategorie: Informační technologie
Název zdroje: Xerox (NEověřený zdroj [?])
Popis zdroje:
XEROX je přední světová společnost v oblasti obchodních procesů a správy dokumentů. Díky svému širokému portfoliu technologií a služeb poskytuje Xerox svým klientům kancelářskou podporu, která jim umožňuje plně se soustředit na vlastní podnikání. Společnost Xerox dodává špičkové technologie pro správu dokumentů, služby, software a originální spotřební materiál pro výrobní a kancelářská prostředí jakéhokoli rozsahu. Prostřednictvím společnosti ACS, která je součástí firmy Xerox od února 2010, nabízí také široký outsourcing obchodních procesů a IT služeb, včetně zpracování dat, řízení lidských zdrojů, podpory oddělení financí a služeb, řízení vztahů se zákazníky pro komerční firmy a státní správu po celém světě. 134 tisíc zaměstnanců společnosti Xerox pečuje o zákazníky ve více než 160 zemích světa.
PR

Distribucezpráv

>>
Vytvoříme za vás tiskovou zprávu a distribujeme ji 2000 novinářům.
news

Jsemnovinář

Novinářům poskytujeme pouze kvalitní a ověřené informace.
 i 

Jsemnávštěvník

>>
Přečtěte si jedinečné zprávy z první ruky dříve než ostatní.