Do ostravského Futura zavítají kovová zvířata | Tiskovky.info

Do ostravského Futura zavítají kovová zvířata

Netradiční podívaná se naskytne od 5. do 30. září všem návštěvníkům ostravského Obchodního centra Futurum. V jeho prostorách se zabydleli gepard, lev, želva, tučňák i gorila. Nemusíte však mít obavy z nákupů, zvířata jsou vyrobena z kovového šrotu.

Exponáty jsou součástí unikátního projektu Kovozoo, jehož organizátorem je společnost Kovosteel ze Starého Města. Do dubna příštího roku zvířata poputují po českých městech, poté se stanou součástí Kovozoo v areálu pořadatelské společnosti. Cílem je mít zde asi 60 modelů. Autoři projektu se inspirovali v Tunisu, kde je zaujala práce tamních umělců vyrábějících modely zvířat ze zbytkového šrotu.

Celý projekt je spojen se soutěží, do které se mohou zapojit nejen umělečtí kováři, ale také třeba kutilové s fantazií a láskou ke zvířatům. Model musí být vyroben v poměru 1:1 vůči svému skutečnému živému vzoru. Musí unést zátěž 100 kilogramů a musí být i bezpečný. Porota bude hodnotit mimo jiné podobnost zvířete s originálem, na vítěze čeká finanční odměna. Poslední termín dodání replik je do konce února 2012, vyhlášení se pak uskuteční v dubnu příštího roku u příležitosti akce Den Země.

Informace pro média:
Obchodní centrum FUTURUM Ostrava loni oslavilo 10 let své existence. Za tu dobu si získalo pověst vyhledávaného centra se snadnou dopravní dostupností, moderními a kvalitními formami prodeje i nakupování, gastro služeb, relaxace i zábavy, pro všechny generace. I proto je dnes OC FUTURUM Ostrava jedním z nejnavštěvovanějších trendy center na Ostravsku. Komplex obchodního centra FUTURUM se rozkládá na ploše 56.197 m2 s počtem přes 100 prodejen, 7 kaváren a restaurací a 9 provozoven služeb. Za 10 let prošlo branami přes 61 milionů zákazníků.

Vlastníkem obchodního centra FUTURUM Ostrava je od 6. 6. 2008 společnost Pradera se sídlem v Londýně.
Pradera - AM PLC byla založena v roce 1999, jako specializovaná manažerská společnost zabývající se správou realitních fondů pro kontinentální Evropu. Společnost PRADERA má zastoupení v Aténách, Bukurešti, Istanbulu, Londýně, Luxembourghu, Madridu, Miláně, Varšavě a v Praze. Aktuálně spravuje portfolio více než 32 nemovitostí o celkové pronajímatelné ploše více než 650.000 m2, s více než 1.500 nájemci. V oblasti obchodních center společnost PRADERA vlastní a spravuje, ve střední a východní Evropě (ČR, Polsko, Rumunsko) včetně Turecka, 7 projektů shopping center a dva Retail parky.

Jaroslav Václavík
jaroslav.vaclavik@emcm.cz

Vydáno: 2. 9. 2011 11:36
Kategorie: Ostatní