Občanská sdružení na Olomoucku: pomoc hledáme u firem | Tiskovky.info

servis pro novináře


Přihlásit | Registrace
Vytisknout Vytisknout

Tisková zpráva


Občanská sdružení na Olomoucku: pomoc hledáme u firem


Olomouc – Zdálo by se, že české firmy se ještě úplně nedostaly z krize. Přesto se občanským sdružením či nadacím daří přitáhnout do svých projektů nové firmy. I středně velké či malé firmy chtějí zanechat ve svém regionu nějakou stopu. Jejich vlastní zaměstnanci přicházejí s podněty k podporám různých akcí, dovedou pro ně nadchnout týmové kolegy i vedení firmy.

„Nejde jenom o image firmy, jak to lidé v České republice stále vnímají. Podpora různých projektů a akcí je součástí firemní strategie, která vychází z týmového rozhodnutí, že chceme pomáhat v regionu, kde působíme,“ vysvětluje jednatel olomoucké firmy HI Software Development Tomáš Hoplíček.
Do nedávna se strategii společensky odpovědné firmy věnovaly velké firmy, především z oblasti energetiky. Za poslední dva roky však došlo k výrazné změně. Středně velké i malé firmy často regionálního zaměření začaly přemýšlet, kde by mohli společnosti pomoci.

Firmy chtějí být společensky odpovědné, lidé to vítají
Občanská sdružení zjistila, že bez pomoci místních firem, velmi těžko zajistí fungování a náplň své činnosti. A tak se v Olomouckém kraji postupně rodí spolupráce mezi neziskovými organizacemi a firmami. Například firma HI Software Development z Olomouce se zaměřila na podporu sdružení Dobré místo pro život. „Chtěli bychom dát Olomoučanům příležitost poznat, že mezi handicapovanými spoluobčany je celá řada lidí, které stojí za to mít za přátele. V sobotu 3. září pořádáme na atletickém stadionu Handicap rally, kde budou soutěžit rodinné týmy společně s některým z našich handicapovaných spoluobčanů,“ říká Věra Novotná ze sdružení.








Kontakt:

Tomáš Zdechovský
Jednatel
info@commservis.com
734 335 909


Vstoupit do diskuse >> | Počet příspěvků: 0

Vydáno: 29. 8. 2011 8:15
Kategorie: Ostatní
Název zdroje: Agentura Commservis.com (ověřený zdroj [?])
Popis zdroje:
Komunikační a public relations agentura specializující se manažerské vzdělávání, public relations, krizovou komunikaci a mediální obhajoby, politickou komunikaci, outdoor/teambuilding, tvorbu marketing strategií, image, výzkumy a analýzy. Jazykové kurzy pro firmy, instituce a manažery: angličtina, němčina, italština, francouzština, španělština ve třech úrovních pokročilosti.
PR

Distribucezpráv

>>
Vytvoříme za vás tiskovou zprávu a distribujeme ji 2000 novinářům.
news

Jsemnovinář

Novinářům poskytujeme pouze kvalitní a ověřené informace.
 i 

Jsemnávštěvník

>>
Přečtěte si jedinečné zprávy z první ruky dříve než ostatní.