NERV: Od roku 2014 by měla mít Česká republika méně Operačních programů | Tiskovky.info

servis pro novináře


Přihlásit | Registrace
Vytisknout Vytisknout

Tisková zpráva


NERV: Od roku 2014 by měla mít Česká republika méně Operačních programů


Pracovní skupina NERV Vztahy k EU představuje svůj průběžný výstup věnovaný Kohezní politice Evropské unie.

Podle závěrů Národní ekonomické rady vlády by Česká republika neměla prosazovat žádné revoluční změny v pravidlech Kohezní politiky EU po roce 2013. Především pak neustupovat ve snaze podporovat zaostalé regiony a méně vyspělé členské státy. Jenom tak můžeme získat pro Českou republiku maximální možný objem finanční alokace v dalším rozpočtovém období Evropské unie 2014-2020.

Musíme se také připravit na užší provázání Kohezní politiky s evropskou Strategií Evropa 2020. Přesto však Kohezní politika EU po roce 2013 musí udržet svůj primární cíl, tedy být nástrojem snižování rozdílů v úrovni rozvoje regionů a členských států EU.

Kohezní politika v příštím období by měla podle NERV ve své implementační oblasti doznat výrazného zjednodušení nejen co do počtu Operačních programů, ale i výrazného zjednodušení struktury programů. U podporovaných projektů by mělo také dojít k preciznějšímu měření finanční návratnosti.

Národní ekonomická rada vlády se bude problematice rozpočtového rámce EU na roky 2014-2020 dále zabývat, a další výstupy by měly být k dispozici v průběhu podzimu.

Více informací zde: http://www.vlada.cz/cz/ppov/ekonomicka-rada/aktualne/nerv-od-roku-2014-by-mela-mit-ceska-republika-mene-operacnich-programu-86275/







Kontakt:

David Havlíček
tajemník
tajemnik.nerv@vlada.cz
nerv.vlada.cz
+420 777 949 607
+420 224 002 563


Vstoupit do diskuse >> | Počet příspěvků: 0

Vydáno: 28. 7. 2011 12:27
Kategorie: Ekonomika
Název zdroje: Národní ekonomická rada vlády (NERV) (ověřený zdroj [?])
Popis zdroje:
Národní ekonomická rada vlády (NERV) je poradním orgánem, který pomáhá vládě nalézt nejvhodnější podobu reforem a ekonomických opatření.
PR

Distribucezpráv

>>
Vytvoříme za vás tiskovou zprávu a distribujeme ji 2000 novinářům.
news

Jsemnovinář

Novinářům poskytujeme pouze kvalitní a ověřené informace.
 i 

Jsemnávštěvník

>>
Přečtěte si jedinečné zprávy z první ruky dříve než ostatní.