Za středověkem do Dětenic | Tiskovky.info

servis pro novináře


Přihlásit | Registrace
Vytisknout Vytisknout

Tisková zpráva


Za středověkem do Dětenic


Prázdniny jsou obdobím dobývání atraktivních turistických cílů, jedním z nich je i Zámecký resort Dětenice, který nabízí škálu velmi poutavých programů pro děti, mládež i pro dospělé.

Nejmladší návštěvníky určitě zaujmou Pohádkové neděle v místním parku. Pro děti jsou připraveny zajímavé soutěže, kterými je provedou pravé pohádkové bytosti, za všechny jmenujme Karkulku, Sněhurku nebo vodníka. Každý soutěžící si za odměnu odnese medaili, diplom a dárek na památku. Pohádkové zážitky si lze dopřát každou neděli od začátku června až do 30. září vždy od deseti do šestnácti hodin. Za příznivého počasí se soutěží v parku, v opačném případě přímo v zámeckých komnatách.
Otrlým a nebojácným jedincům nabízí Dětenice Strašidelné soboty probíhající v prostorách zámku, a to celoročně každou sobotu od jedenácti do osmnácti hodin. Návštěvník si může dopřát adrenalinovou prohlídku zámku s nadpřirozenými bytostmi, které chtějí překvapit a vystrašit.
„Po celé prázdniny probíhají v Dětenicích rytířské slavnosti. Diváci mohou každý den od třinácti hodin sledovat rytířské turnaje na koních. Návštěvníky určitě zaujmou dobové kostýmy a ukázky několika druhů dravců a k vidění jsou i způsoby lovu v různých historických obdobích,“ prozradil Petr Jindrák, ředitel Zámeckého resortu Dětenice.
Na středověk láká i dětenická krčma
Každý středeční večer mezi devatenáctou a dvacátou druhou hodinou připlouvají do Dětenic páni moří. Unikátní pirátský program, do kterého se návštěvníci mohou aktivně zapojit například při dražbě otrokyně, láká na pirátské rvačky a přítomní na vlastní oči uvidí, jak drsně bylo zacházeno s otrokyněmi.
V úterý, čtvrtek, pátek a sobotu vždy od devatenácti do dvaadvaceti hodin čeká výletníky typická středověká atmosféra, kterou zajistí speciální program nazvaný Středověk na vlastní kůži. Hosté krčmy se stanou svědky křižování a upalování čarodějnic, hříšných tanců na stolech a přehlídky fakírů, šermířů, trpaslíků či žebráků. To vše probíhá za doprovodu živé hudby a skvělého středověkého jídla s pivem vyrobeným podle původní receptury z osmnáctého století.
Ve středověkém hotelu straší
Dětenice zajišťují svým návštěvníkům originální ubytování ve svém dobově zrekonstruovaném hotelu, který je jako jediný hotel v České republice zařazen do řetězce unikátních hotelů světa “Unusual & Unique Hotels of the World“. Ubytování v hotelu je samo o sobě již zážitkem. Hned v recepci čeká hosty žebrák, mrzutý mnich či čarodějnice. Neobvyklým zážitkem jsou nečekané strašidelné výpady v průběhu noci.
Dětenické prostředí je pro cestovatele úžasnou zásobárnou na celoživotní zážitky a též poslouží pro rozšíření představ o pravém středověku.








Vstoupit do diskuse >> | Počet příspěvků: 0

Vydáno: 18. 7. 2011 13:07
Kategorie: Cestování
Název zdroje: Zámecký resort Dětenice (NEověřený zdroj [?])
PR

Distribucezpráv

>>
Vytvoříme za vás tiskovou zprávu a distribujeme ji 2000 novinářům.
news

Jsemnovinář

Novinářům poskytujeme pouze kvalitní a ověřené informace.
 i 

Jsemnávštěvník

>>
Přečtěte si jedinečné zprávy z první ruky dříve než ostatní.