Na koncertě Jaroslava Svěceného v Želivě se očekává rekordní návštěvnost | Tiskovky.info

servis pro novináře


Přihlásit | Registrace
Vytisknout Vytisknout

Tisková zpráva


Na koncertě Jaroslava Svěceného v Želivě se očekává rekordní návštěvnost


Želiv – Už tuto sobotu 9. července uslyší Kostel Narození Panny Marie v Želivě nejlepší houslové a varhanní kombinace v podání světového houslového virtuosa Jaroslava Svěcenného a vynikajícího varhaníka Josefa Popelky. Vstupenky na koncert rychle mizí. Podle vyjádření pořadatelů půjde o vrcholné vystoupení druhého ročníku kulturního festivalu.

„Denně volají desítky zájemců o lístky na koncert pánů Svěceného a Popelky. V kostele je standardní kapacita kolem dvouset míst na sezení, ale lze ji v případě zájmu navýšit,“ potvrzuje Hana Konvalinková z recepce želivského kláštera s tím, že lidé si lístky většinou vyzvedávájí až na místě. „Největší zájem o vstupenky na kulturní festival mají lidé z Vysočiny a blízkého okolí. Ovšem vyjímkou nejsou ani návštěvníci ze severních Čech nebo ze sousedního Rakouska,“ dodává Konvalinková.

Violino virtuoso je koncertní projekt, který zkombinuje nejlepší světově proslulé i méně známé autory v houslovém a varhanním provedení. Interpretace se zhostí čeští hudební velikáni – Jaroslav Svěcený a Josef Popelka. „Jaroslav Svěcený přitahuje publikum všech věkových kategorií a jeho vystoupení znají diváci po celém světě. Ve svém projektu společně s varhaníkem Josefem Popelkou představí hudební kousky houslařů 17. – 20. století,“ zve na koncert umělecká ředitelka Marika Pečená.

Program festivalu Musica Figurata pokračuje v pátek 15. července varhanním recitálem Lukáše Vendla s názvem Toccata prima a v sobotu 16. července malovaným reflektářem Affetti Amorosi, který představí vášeň v italské hudbě 17. století.







Kontakt:

Tomáš Zdechovský
Jednatel
info@commservis.com
734 335 909


Vstoupit do diskuse >> | Počet příspěvků: 0

Vydáno: 6. 7. 2011 10:03
Kategorie: Kultura
Název zdroje: Agentura Commservis.com (ověřený zdroj [?])
Popis zdroje:
Komunikační a public relations agentura specializující se manažerské vzdělávání, public relations, krizovou komunikaci a mediální obhajoby, politickou komunikaci, outdoor/teambuilding, tvorbu marketing strategií, image, výzkumy a analýzy. Jazykové kurzy pro firmy, instituce a manažery: angličtina, němčina, italština, francouzština, španělština ve třech úrovních pokročilosti.
PR

Distribucezpráv

>>
Vytvoříme za vás tiskovou zprávu a distribujeme ji 2000 novinářům.
news

Jsemnovinář

Novinářům poskytujeme pouze kvalitní a ověřené informace.
 i 

Jsemnávštěvník

>>
Přečtěte si jedinečné zprávy z první ruky dříve než ostatní.