Saxána a Lexikon kouzel na Festivalu fantazie | Tiskovky.info

Saxána a Lexikon kouzel na Festivalu fantazie

Ve čtvrtek 30.6. odstartoval v Chotěboři 16. ročník Festivalu fantazie, největšího festivalu fantastiky a her v ČR. Během 11 dnů nabídne svým návštěvníkům filmy, seriály, počítačové i deskové hry, turnaje a řadu prezentací a diskuzních panelů. Jedním z nich bude také představení Saxány a Lexikonu kouzel, které je nachystané na pátek 8.7.2011 od 11. hod.

Vedoucí trikové výroby tohoto filmu, Viktor Adamec z Qbone studios, chystá pro návštěvníky festivalu krátké ukázky z právě dokončovaného filmu. Hovořit bude o trikové tvorbě, její náročnosti a úskalích. Ojedinělé technologie či zpracování projektu v rekordním čase (během 12 měsíců) činí ze Saxány a Lexikonu kouzel jeden z nejunikátnějších filmů české kinematografie. Rozsahem použitých trikových záběrů (na 650) se tak rovná snímkům zahraniční produkce.

Saxána a Lexikon kouzel vstoupí do českých kin 15. září. Více o filmu na www.filmeurope.cz. Program Festivalu fantazie a informace o chystaných akcích na www.festivalfantazie.cz/ff/.

Lenka Stanslická
PR manager
lenka.stanslicka@filmeurope.cz
www.filmeurope.cz