Accenture a SAP uzavírají strategickou dohodu o vývoji a zavádění nových mobilních řešení | Tiskovky.info

servis pro novináře


Přihlásit | Registrace
Vytisknout Vytisknout

Tisková zpráva


Accenture a SAP uzavírají strategickou dohodu o vývoji a zavádění nových mobilních řešení


Praha – 22. června 2011 – Společnosti Accenture a SAP ohlásily své plány na společný vývoj a řízení distribuce nových mobilních řešení, využívajících korporátní mobilní nabídku Accenture Mobility Services a bezdrátovou platformu Sybase. Vývoj se bude zpočátku soustředit na tři průmyslová odvětví – těžbu a zpracování ropy a plynu, utility a spotřební zboží. Počítá se i s rozšířením do dalších průmyslových odvětví.

„V oblasti korporátních mobilních řešení vidíme ohromné příležitosti k růstu a SAP je klíčovým partnerem, který nám pomůže vydláždit cestu k tomuto rychle se rozvíjejícímu trhu,“ řekl Kevin Campbell, výkonný ředitel skupiny Technology growth platform v Accenture. „Těšíme se na prohlubování našich vztahů se společností SAP a realizaci našeho společného záměru při vývoji inovativních mobilních řešení.“

„Dnešní ohlášení rozšiřuje dlouhotrvající spolupráci, stojící na silných základech, které Accenture, SAP a Sybase během let vytvořili,“ řekl John Chen, předseda představenstva a generální ředitel Sybase, součásti společnosti SAP. „Accenture nabízí rozsáhlé zkušenosti v oblasti mobilních řešení a ucelené portfolio, obsahující vše od okamžitě použitelných mobilních aplikací až po řízené mobilní a konzultační služby. Vhledem k tomu, že mobilní řešení dnes hrají hlavní roli ve způsobu života a komunikaci lidí, společně cítíme, že jsme v ideální pozici, abychom pomohli změnit způsob obchodování.“

Korporátní řízená mobilní řešení umožňují velkým společnostem integrovat mobilní zařízení, jako například smartphony, do existujících SAP aplikací, využívaných formou služby, a zprostředkovat přístup k informacím a obchodním transakcím i mimo síť společnosti – to vše velmi snadno, s rychlým nastavením, bez jakýchkoli požadavků na infrastrukturu a za nízkou cenu.

Accenture a SAP uzavřeli dohodu o budování různých řešení, která využijí šíře a hloubky mobilních možností, které obě společnosti vyvinuly za dobu své spolupráce od roku 2000. Předpřipravená mobilní řešení, která jsou již nyní k dispozici, vnesou na trh nápady, jak maximálně využít hodnotu korporátních mobilních systémů. Strategická spolupráce také motivuje společnosti k rozvoji strukturovaného obchodního modelu, zaměřeného na posilování spolupráce mezi jejich obchodními týmy. Podle potřeb dynamicky se rozvíjejícího trhu bude Accenture zároveň rozšiřovat svoje silné kapacity v oblasti vývojářů a architektů.

„Již nyní společně pracujeme pro velké množství klientů, obě naše společnosti jsou strategicky zaměřeny na mobilní systémy a máme dlouhou společnou historii v implementaci mobilních řešení,“ řekl Mark Willford, globální výkonný ředitel obchodní jednotky SAP v Accenture. „Tyto faktory nám budou velmi nápomocny při naší snaze vytvářet kvalitní hodnoty pro naše společné klienty.“

Obě společnosti využijí existující nabídku Accenture Mobility Services a v této chvíli již vyvinuly řešení, která zahrnují:

- Konzultační služby pro využití mobilních řešení v oblasti korporátní strategie: Přináší každému klientovi unikátní plán implementace a návod k využití mobilní technologie, se zaměřením na růst produktivity, snižování cen a zvýšení příjmů.

- Mobilní softwarové služby pro vývoj aplikací: Kombinují inovativní komerční a na míru připravené aplikace s řešením Sybase Unwired Platform za účelem zavádění bezpečných a snadno použitelných mobilních funkcí.

- Mobilní obchodní integrované služby pro transformaci pracovníků v terénu: Pomáhají společnostem s transformací zaměstnanců mimo kancelář pomocí technicky orientovaných nástrojů a změny způsobu práce v přední linii. Mobilní služby pomáhají zvýšit produktivitu, zlepšovat zákaznický servis a vytvářet jeho prostřednictvím nové zdroje příjmů.

- Řízené mobilní služby pro mobilní aplikace a správu zařízení: Přináší zákazníkům katalog aplikací, připravený přímo na míru konkrétní společnosti, zabezpečení mobilních zařízení a možnost jejich ovládání na dálku. Zákazník si může vybrat požadovanou konfiguraci katalogu a zvolit si nastavení bezpečnostních pravidel pro korporátní uživatele.







Kontakt:

Zuzana Štíhlová
Marketing & Communications Lead
zuzana.stihlova@accenture.com
www.accenture.com


Vstoupit do diskuse >> | Počet příspěvků: 0

Vydáno: 22. 6. 2011 16:52
Kategorie: Informační technologie
Název zdroje: Accenture Central Europe B. V. (NEověřený zdroj [?])
Popis zdroje:
O společnosti SAP

SAP, lídr trhu s aplikačním softwarem, pomáhá podnikům a organizacím všech oborů a velikostí lépe fungovat a dosahovat svých cílů. SAP umožňuje lidem a organizacím pracovat společně mnohem efektivněji a využívat podnikové informace tak, aby byli neustále před konkurencí. Přitom nezáleží na tom, zda je SAP využíván ve skladě nebo podnikové prodejně, na mobilních zařízeních nebo klasických počítačích, na pracovišti zákaznické podpory nebo v kanceláři představenstva. Aplikace a služby společnosti SAP pomáhají již více než 109 000 zákazníků dosahovat vyšších zisků, zajistit si udržitelný růst a přizpůsobovat se aktuálním potřebám. V České republice působí společnost od roku 1992 a dosud získala přibližně 900 zákazníků z oblasti podniků, finančních institucí a organizací veřejné správy. Více informací najdete na www.sap.com.

O společnosti Accenture

Accenture je globální společnost poskytující odborné služby v oblasti manažerského po-radenství, technologických služeb a outsourcingu prostřednictvím svých více než 211 000 pracovníků ve více než 120 zemích. Díky kombinaci jedinečných zkušeností a komplexních znalostí napříč všemi odvětvími a podnikovými funkcemi, doplněnými o rozsáhlý výzkum nej-úspěšnějších světových firem, spolupracuje Accenture se svými klienty tak, aby jim pomohla stát se vysoce výkonnými organizacemi jak v oblasti podnikání, tak ve veřejném sektoru. Tržby společnosti dosáhly 21,6 miliard USD za fiskální rok končící 31. srpnem 2010. V Čes¬ké republice byla v Praze založena pobočka v roce 1991. V současné době zaměstnává v tuzemsku společnost Accenture ve všech třech divizích přibližně 1 700 pracovníků.

Další informace můžete najít na stránce www.accenture.com.
PR

Distribucezpráv

>>
Vytvoříme za vás tiskovou zprávu a distribujeme ji 2000 novinářům.
news

Jsemnovinář

Novinářům poskytujeme pouze kvalitní a ověřené informace.
 i 

Jsemnávštěvník

>>
Přečtěte si jedinečné zprávy z první ruky dříve než ostatní.