Ostravské městské lesy opraví naučnou stezku na Landeku | Tiskovky.info

servis pro novináře


Přihlásit | Registrace
Vytisknout Vytisknout

Tisková zpráva


Ostravské městské lesy opraví naučnou stezku na Landeku


Společnost Ostravské městské lesy a zeleň uspěla ve výběrovém řízení vyhlášeném Klubem přátel Hornického muzea v Ostravě. Předmětem zakázky je oprava komunikací včetně dodávek vybavení Naučné stezky NPP Landek.

„Stezka vyžaduje zpevnění návozem štěrku, ve stoupáních a úrovňových přechodech použijeme dubové dřevo,“ přibližuje postup prací vedoucí střediska dřevařské výroby František Bakota. „Také je potřeba obnovit nebo znovu vyrobit 22 informačních tabulí, více než 40 laviček, 5 označníků starých důlních děl nebo odpadkové koše z tlakově impregnovaného dřeva,“ dodává Bakota.

Více než pět kilometrů dlouhá stezka je výletním místem nejen pro rodiny a zájemce o hornictví, ale také pro školáky, kteří se mohou seznámit s historií hornictví a geologickými zvláštnostmi Landeku, zajímavostmi místní přírody, důležitými historickými milníky regionu nebo s archeologickými nálezy. S dokončením oprav se počítá do konce letošního roku.

Vrch Landek byl v roce 1966 prohlášen chráněnou přírodní památkou a v roce 1992 povýšen na národní přírodní památku. V areálu se nacházejí také kulturní památky – dvě archeologické lokality a areál bývalého závodu Dolu Eduard Urx.








Kontakt:

Lubomír Zabavík
lubomir.zabavik@pam-group.cz
+420596134471


Vstoupit do diskuse >> | Počet příspěvků: 0

Vydáno: 21. 6. 2011 10:15
Kategorie: Ostatní
Název zdroje: PAM market s.r.o. (ověřený zdroj [?])
Popis zdroje:
PAM market je členem PAM group, kterou tvoří skupina firem specializovaných na různé oblasti korporátní komunikace: marketingovou komunikaci, reklamu, public relations a poradenství. Na trhu působí již od roku 1993.
PR

Distribucezpráv

>>
Vytvoříme za vás tiskovou zprávu a distribujeme ji 2000 novinářům.
news

Jsemnovinář

Novinářům poskytujeme pouze kvalitní a ověřené informace.
 i 

Jsemnávštěvník

>>
Přečtěte si jedinečné zprávy z první ruky dříve než ostatní.