NextiraOne vybuduje policejní metropolitní síť v polské Wroclawi | Tiskovky.info

NextiraOne vybuduje policejní metropolitní síť v polské Wroclawi

Praha, 20. června 2011 – Společnost NextiraOne, přední evropský expert na komunikační služby, uzavřela smlouvu s oblastním ředitelstvím policie v polské Wroclawi na výstavbu metropolitní sítě (MAN) pro wroclawskou policii. NextiraOne navrhne řešení dodávky, implementace a spuštění systému ve 20 policejních objektech, zaškolí všechny uživatele a bude poskytovat rovněž i technickou podporu.

Nová, vysoce výkonná metropolitní síť bude sloužit ke vzájemné komunikaci všech centrálních policejních systémů, které jsou dostupné v rámci stávající policejní datové sítě. Veškeré vybavení bude plně kompatibilní s infrastrukturou OST 112 (polský národní systém služeb pro nouzové telefonní číslo 112).

Společnost NextiraOne již v Polsku realizovala několik podobně rozsáhlých projektů pro veřejný sektor. Od roku 2003 spolupracuje s polskou pohraniční stráží, pro niž zajišťuje IP telefonii mezi více než 300 pohraničními strážními stanovišti. V loňském roce provedla NextiraOne implementaci inovativního řešení strážních stanovišť, rozmístěných podél východních hranic Polska, které kombinuje VoWLAN komunikaci, technologii WiFi Mesh a bezpečnostní kamerové systémy.

V rámci implementace projektu pro wroclawskou policii provedou týmy společnosti NextiraOne instalaci systémů do dvaceti policejních objektů po celém městě a migraci stávajících síťových a řídících služeb na novou platformu s novou síťovou infrastrukturou. Společnost NextiraOne také v nové síti a systému její správy zavede bezpečnostní politiku, založenou na technologii MPLS. Tato technologie umožní monitorování sítě i jednotlivých zařízení, kontrolu jejich výkonu a dostupnosti a zároveň rychlou detekci a prevenci poruch.

Nová síť bude postavena na produktech a řešeních Cisco – včetně směrovačů řady Cisco ASR 9000 (Aggregation Services Router) s 1Gb/s a 10Gb/s rozhraním, určených pro vybudování uzlů infrastruktury, využívajících technologii MPLS. Menší jednotky budou vybaveny přepínači řady Cisco Ethernet Access Switch ME 3600X. Konfigurace a správa celé sítě bude probíhat prostřednictvím homogenního systému CiscoWorks LAN Management Solution (LMS), vybaveného modulem Health and Utility Monitoring.

Radek Kubeš
Account Director
radek.kubes@virklis.cz
www.nextiraone.eu/cz

Vydáno: 20. 6. 2011 17:28
Kategorie: Informační technologie
Název zdroje: NextiraOne Czech (NEověřený zdroj [?])
O společnosti NextiraOne
NextiraOne je evropská společnost, která navrhuje, instaluje a spravuje řešení na podporu obchodních procesů a komunikační služby pro více než 60 000 zákazníků ze soukromého i veřejného sektoru. S využitím vysoké specializace v oblasti komunikací, zahrnující datová centra, kontaktní centra, jednotnou komunikaci, zabezpečené síťové infrastruktury a řízené služby, pomáhá NextiraOne svým zákazníkům s transformací jejich organizací a s jednodušším využitím komplexních technologií.

NextiraOne má ústředí v Paříži a přímá obchodní a servisní zastoupení v 16 zemích Evropy s více než 4 300 zaměstnanci. Společnost NextiraOne zaměstnává přes 2 500 kvalifikovaných servisních expertů a v roce 2010 dosáhla celkových tržeb na úrovni miliardy euro.

Další informace najdete na stránkách www.nextiraone.eu/cz.

*NextiraOne a logo NextiraOne jsou registrované ochranné známky společnosti NextiraOne LLC.