Dráčata z českých i rakouských škol budou závodit v Pavlově | Tiskovky.info

servis pro novináře


Přihlásit | Registrace
Vytisknout Vytisknout

Tisková zpráva


Dráčata z českých i rakouských škol budou závodit v Pavlově


Brno, 20. 6. 2011 - Namísto do školních lavic usednou už toto pondělí 20.6. 2011 více než čtyři stovky školáků do dračích lodí. Na Mušovském jezeře v Pavlově se uskuteční historicky 1. ročník závodu českých a rakouských škol – Pálavské dráče 2011. Závod dráčat odstartuje v 11 hodin dopoledne v areálu Yacht Clubu Dyje.

„Máme přihlášeno celkem dvacet posádek, mezi nimi přislíbily účast také tři týmy z Rakouska. O akci byl ze strany školáků tak obrovský zájem, že jsme museli z kapacitních důvodů dokonce zastavit příjem přihlášek,“ řekl pořadatel závodu Zdeněk Janeček.

Pro školáky bude připravena trasa na 200 metrů. Závod se pojede ve dvou kategoriích pro děti od 10 do 14 let a pro mládež od 15 do 18 let, závodit mohou dohromady holky i kluci. Pořadatelé navíc každé posádce zapůjčí zkušeného kormidelníka a instruktora v jedné osobě.

Organizátoři si od závodu slibují především utužení přátelské spolupráce příhraničních partnerů v regionech Jižní Morava a Dolní Rakousko, a to jak v oblasti vodních sportů, tak i volnočasových aktivit dětí a mládeže.

„Učitelé jsou nadšení, děti mají postaráno o aktivní pohyb a nejsou nervózní ve škole pár dní před vysvědčením. My jsme zase rádi, že si vychováváme nový dračí dorost. Rádi bychom ze závodu dráčat založili novou tradici,“ dodal Zdeněk Janeček.


Předběžný harmonogram akce:
- 11:00 – 14:00 závod školních týmů na 200m
- 15:00 vyhlášení výsledků a předání cen vítězům

Akce je spolufinancována Evropskou unií z Evropského fondu pro regionální rozvoj.

Kontakt:
RNDr. Zdeněk Janeček, pořadatel závodu, tel: +420 737 288 337, e-mail: janecek@pavlof.cz.
Více informací najdete také na webových stránkách akce www.pavlof.cz.








Kontakt:

Zdeněk Janeček
Spolumajitel společnosti
janecek@pavlof.cz
www.pavlof.cz
737 288 337


Vstoupit do diskuse >> | Počet příspěvků: 0

Vydáno: 20. 6. 2011 10:16
Kategorie: Zábava
Název zdroje: PAVLOF, s.r.o. (ověřený zdroj [?])
Popis zdroje:
Brněnská společnost PAVLOF vznikla v roce 2003 a již osmým rokem se věnuje organizaci sportovních, zábavních a kulturních akcí lokálního i národního významu. Společnost již pátým rokem provozuje tříhvězdičkový Hotel Pavlov ve stejnojmenné vinařské obci. Jejím nejnovějším projektem je výstavba Apartmánů Pálavské vinohrady. Více na www.pavlof.cz, www.hotelpavlov.cz nebo www.apartmanypalavskevinohrady.cz.
PR

Distribucezpráv

>>
Vytvoříme za vás tiskovou zprávu a distribujeme ji 2000 novinářům.
news

Jsemnovinář

Novinářům poskytujeme pouze kvalitní a ověřené informace.
 i 

Jsemnávštěvník

>>
Přečtěte si jedinečné zprávy z první ruky dříve než ostatní.